In Nederland zijn er veel verschillende sportscholen om uit te kiezen, en omdat het aanbod zo ruim is is er voor iedereen wel een sportschool die het beste bij hem of haar past. Daarnaast heeft sporten in een sportschool ook veel voordelen. Zo kan je bij een sportschool gebruik maken van al de (dure) apparatuur die in jouw gym aanwezig is. Hierdoor kan je erg gevarieerd trainen en regelmatige je trainingsschema omgooien met andere oefeningen. Daarnaast krijg je in een sportschool vaak wat extra persoonlijke aandacht, worden er tips gegeven en kan je vaak ook een schema krijgen. Vaak vallen deze schema’s ook binnen de service en hoef je hiervoor niks extra’s te betalen, daarnaast krijg je ook uitgebreide uitleg over de oefeningen in het schema. Ook kan je bij een sportschool verschillende groepslessen volgen om lekker actief bezig te zijn. Als laatst kan je vaak je abonnement bij bijvoorbeeld een basic fit opzeggen wanneer je een tijdje niet kan gaan.

Vergelijking

Zoals je hiervoor hebt gelezen zitten aan het gebruik van een sportschool meerdere voordelen. Maar hoe deze voordelen eruit zien en hoeveel je hiervoor betaald kan heel erg veel schelen per sportschool. Daarom worden in dit artikel verschillende soorten sportscholen met elkaar vergeleken. Zo kan je voor jezelf de afweging maken welke sportschool het meest geschikt is voor jouw gebruik.

Budget

Onder de budget gyms vallen de goedkopere commerciële sportscholen. Bij deze sportscholen zijn de maandelijkse lasten vaak erg laag, hier staat dan wel tegenover dat je hier vaak wat extra moet betalen voor extra service. Wil je hier een trainingsschema op maat laten maken, dan zal je hier waarschijnlijk extra voor moeten betalen. Het is wel vaak zo dat alle standaard-apparatuur hier voldoende aanwezig is om iedere workout te volbrengen. Budget gyms zijn in Nederland erg populair en hebben veel leden, hierdoor zal je zeker in de avonduren waarschijnlijk veel drukte ervaren. Ben je nu lid van een budget gym en heb je het idee dat dit het toch niet voor jou is dan kan je gemakkelijk je fit for free abonnement opzeggen. Het is dan aan jou om verder te kijken naar een ander soort sportschool.

Luxe

In Nederland heb je ook een ruim aanbod aan wat luxere sportscholen. Deze lijken qua inrichting vaak een beetje op de budget gyms. Wat je hier wel ziet is dat de apparaten bij deze sportscholen vaak nieuwer zijn en met enige regelmaat worden vervangen. Daarnaast heb je bij deze sportscholen vaak veel betere service en meer voordelen. Denk hierbij aan gratis trainingsschema’s, grote kleedkamers, sauna’s en soms zelfs zwembaden waar je gebruik van kunt maken.

Speciaal

Als laatste heb je de speciale sportscholen, dit zijn sportscholen waarin de focus ligt op een speciale vorm van fitness. Denk hierbij aan boksen, crossfit, bodybuilding en nog veel meer. Bij deze sportscholen wordt er vaak voornamelijk gewerkt in groepslessen, maar hierin wordt wel veel persoonlijke aandacht gegeven. In deze sportscholen leer je ook veel dingen die specifiek voor deze expertise van belang zijn. Ben je uitgekeken op het traditionele fitness, dan is een van deze speciale sportscholen wel perfect voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *