Er zijn veel, heel veel verschillende supplementen te krijgen. Sommigen beloven gouden bergen, andere zijn wetenschappelijk bewezen en door de jaren heen onmisbaar gebleken voor elke krachtsporter.

Veel mensen zien supplementen als dé manier om sneller vorderingen te maken. Supplement betekent echter toevoeging. Zo moet je supplementen dan ook gebruiken. Het is een toevoeging op je voeding. Zo kun je bijvoorbeeld extra eiwitten, koolhydraten of andere calorieën aan je dagelijkse voeding toevoegen. Verwacht er dan ook geen wonderen van. Natuurlijk kun je harder presteren als je harder kunt trainen op een pre workout. Dit helpt echter alleen als je voeding op orde is.

Omdat je niet altijd je nodige eiwitten, aminozuren, complexe koolhydraten of andere benodigde voedingsstoffen uit je voeding kunt halen, kun je ze kopen als supplement. Dit is tevens een makkelijkere manier dan ze allemaal met voeding binnen te halen.

Wat zit er in een goede stack?

Iets wat nagenoeg iedereen in zijn stack heeft zitten, zijn eiwitten. Een goedkope variant hiervan is vaak meer dan voldoende. Zo is er van Body en Fitshop de Whey Perfection. Een goedkope maar kwalitatief zeer goede eiwitshake. Zo kun je het eiwitgehalte in je lichaam altijd aanvullen met ongeveer 24 gram per shake.

Wat je ook altijd terugziet is een goede multivitamine. Niet zo maar een multivitamine maar één die speciaal uitgebalanceerd is voor krachtsporters. Opti-Men van Optimum Nutrition is 1 van de meest verkochte en meest complete multivitamines.

Het is van groot belang om na je training direct te zorgen voor aanvulling van aminozuren. Denk hierbij onder andere aan BCAA’s, Glutamine Peptiden en Leucine. Ook hiervan heeft Body en Fitshop een voordelige oplossing. Muscle Protect is een zeer complete pack om spierbehoud te garanderen.

Wil je gebruik maken van een pre workout laat je dan niet misleiden door dure varianten met allerlei toevoegingen waar je extra voor betaalt. Een pre workout moet er voor zorgen dat je meer energie krijgt, langer en zwaarder kunt trainen. Conquer van Iforce nutrition is spotgoedkoop en wordt door velen ervaren als een zeer sterke pre workout. Wil je dit aanvullen met een goede creatine? Neem de creatine dan zo puur mogelijk. Creapure van Body en Fitshop is de meest pure vorm van creatine die je kunt vinden.

Wil je wat extra masse kweken? Dan kun je je calorieen aanvullen met een weightgainer. Het is aan te raden om te kijken naar een gainer die vooral bestaat uit complexe koolhydraten en eiwitten. De Perfect Muscle shake van Body en Fitshop is zo’n gainer. Deze bestaat enkel uit zuivere eiwitten en complexe koolhydraten voor een schone massa.

[su_spoiler title=”Een goede basis stack”]

Whey_perfection       mp2134 optimen [/su_spoiler]
[su_spoiler title=”Een beetje extra power stack”]
creatine       conquer       Perfectmuscleshake
[/su_spoiler]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *