Iedereen in Nederland mag eens per jaar overstappen van zorgverzekering. Dat kan grote voordelen opleveren. Niet alleen op het gebied van je financiën, maar ook op het gebied van de kwaliteit van de zorg. Neem daarom even de moeite om aan het eind van dit jaar te kijken of jouw zorgverzekering nog wel aansluit bij jouw zorgvraag. Die kan namelijk veranderen en het is goed om je zorgverzekering dan ook aan te passen. Wij laten je graag zien hoe je in kaart brengt wat je zorgvraag is, hoe je je verzekering kunt vergelijken en hoe je eventueel de overstap kunt maken. 

Wat is jouw zorgvraag? 

Als je online een zorgverzekering afsluiten wilt, dan moet je weten wat je zorgvraag is. Dit kun je nooit helemaal weten want je kunt ziektes zelden inplannen. Toch is er veel zorg die je wel kunt inplannen, of die je op zijn minst kunt verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een operatie die je moet ondergaan, aan therapie die je wilt volgen of een uitgebreide behandeling bij de tandarts die niet meer uitgesteld kan worden. Als je niet goed verzekerd bent, kan een uitgebreide behandeling leiden tot hoge kosten. Dat wil je niet. Weet je daarom nu al dat je volgend jaar bijvoorbeeld fysiotherapie wilt gaan nemen, zorg er dan voor dat je hier goed voor verzekerd bent. Ben je dit jaar verhuisd? Kijk dan even goed of jouw huidige zorgverzekeraar wel contracten heeft afgesloten met de ziekenhuizen in jouw regio. Zo niet, dan is het beter om over te stappen naar een partij die wel samenwerkt met de ziekenhuizen in jouw omgeving. Zo hoef je niet ver te reizen naar een ziekenhuis ver weg enkel en alleen vanwege een verzekeringskwestie. 

Verplichte en optionele verzekeringen 

Een zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering die iedereen moet afsluiten. Je hebt echter nog wel een aantal keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je eigen risico te verhogen zodat je minder maandpremie betaalt. Zorg er dan echter wel voor dat je voldoende buffer hebt om de rekening te betalen die je ontvangt wanneer je eenmaal gebruik hebt gemaakt van de zorg. Naast het verplichte deel kun je ook nog extra opties toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een zorgverzekering met tandarts afsluiten. Weet jij nu al dat jij volgend jaar bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan? Sluit deze verzekering dan sowieso af zodat je niet alleen een goede behandeling kunt ondergaan, maar waardoor jij zelf niet voor de kosten zult opdraaien. Zo zijn er tal van extra’s die je kunt toevoegen. Doorgaans is het zo dat hoe meer je toevoegt, hoe meer korting je kunt pakken. 

Vergelijk online 

Vind je het lastig om een goede zorgverzekeraar te kiezen? Kijk dan even online. Hier vind je handige vergelijkingssites waarop je snel kunt zien welke partij voor jou de beste is. Wil je overstappen, dan kun je dit met een paar klikken regelen. De site regelt dan dat jouw oude verzekering wordt opgezegd en sluit een nieuwe af met de partij die jij gekozen hebt. Eenvoudiger kan bijna niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *