Door elektrische fietsen kun je gemakkelijk verder en sneller reizen. Het is dan ook een duurzaam alternatief voor woon-werk verkeer en elektrische fietsen zetten meer mensen aan om te gaan fietsen. Maar zijn elektrische fietsen geschikt voor sporters? Aangezien je ondersteund wordt door een motor met batterij. Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Elektrische fietsen worden vaak sceptisch ontvangen in de sportwereld, omdat ze hulp bieden op heuvels en je een rit geven waardoor je geen zweet zal verliezen. Toch kan het rijden op een elektrische fiets jouw conditie verbeteren.

Speel je vals als je op een elektrische fiets rijdt?

Nee, een elektrische fiets speelt niet vals, ondanks de hulp van de motor. De hulp van de motor is bedoeld om de menselijke kracht te vergroten, niet om deze te vervangen. De motor draait alleen als je trapt dus, je kunt dus niet de motor al het werk laten doen.

Er bestaan zeker e-bikes met gashendels, maar die vallen zeker niet in dezelfde klasse als gewone elektrische fietsen. Dat zijn dan speed pedelecs en die hebben weer andere regels. Bekijk de elektrische fiets keuzehulp om te kijken welke het beste bij jou past.

E-bikes zijn een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen, zelfs voor gevorderde fietsers of superfitte mensen.

Meer fiets plezier

Het gebruik van een e-bike kan je fietsplezier, vaardigheden en conditie verbeteren. Ze kunnen je helpen steile hellingen te trotseren en tegenwind te doorstaan. Hierdoor kun je verder reizen zonder vermoeid te raken.

Uit één onderzoek is gebleken dat elektrische fietsen een geldige manier zijn om de fysieke activiteit van veel voorheen zittende mensen aanzienlijk te verhogen.

Daarnaast bieden de meeste e-bikes ook de mogelijkheid om te schakelen tussen minimale en maximale hulp van de motor, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je de ondersteuning nodig hebt.

Een goed voorbeeld hiervan is de e-bike voor mountainbikers. De gemiddelde mountainbiker kan bijvoorbeeld de meeste trail functies op de laagste stand aan, maar overschakelen naar een hogere stand voor hellingen die ze anders misschien niet hadden kunnen beklimmen. En die mountainbikers zullen vast nog steeds buiten adem en bezweet bovenaan de heuvel komen.

Kortom, elektrische fietsen kunnen fitnessvoordelen bieden voor ervaren rijders en voor degenen die anders zouden worden afgeschrikt door fietsen.

Conclusie

Elektrische fietsen zijn een geweldige uitvinding voor de meest sportieve mensen, maar ook voor de mensen die voorheen nooit sportief zijn geweest. Dankzij de keuze hulp kun je nog altijd zelf kiezen hoeveel jij je inspant, of je discipline hebt om te blijven bewegen is aan jezelf. E-bikes zijn daarnaast ook een geweldige oplossing voor mensen die lichamelijk niet in staat waren om te fietsen, dankzij de ondersteuning kunnen zij in staat komen om fitter en gezonder te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *