Veel mensen hebben weleens een telefoon kapot laten vallen of door een andere manier te maken gehad met een kapotte telefoon. Dit is erg zonde want een telefoon is over het algemeen erg duur. Ook tijdens het sporten gaan er veel telefoons kapot. Denk hierbij aan gym op school, voetbaltraining of fitness. Ongeacht de reden is het vooral erg vervelend als een telefoon gaat. Het liefst voorkom je dit bij voorbaat en juist daarom is dit artikel geschreven.

Manieren om je telefoon veilig te stellen terwijl je aan het sporten bent

Om te beginnen is het verstandig om je telefoon in een kluisje te stoppen indien dit mogelijk is. Bij de meeste sportscholen is dit dan ook mogelijk, maar hier gebruik van. Naast het gebruiken van kluisjes kun je ook een sportarmband gebruiken. Een telefoon zal tijdens veel sporten veilig zijn in een sportarmband. Als je een sport als basketbal of voetbal speelt is het natuurlijk niet verstandig. De bal kan dan namelijk op de armband komen, of je kan vallen met armband en al. Bij sporten als hardlopen of fitness is het daarentegen wel een handig hulpmiddel om je telefoon goed op te bergen. Indien er geen opbergmogelijkheden zijn, is het verstandig om je telefoon op een veilige plek neer te leggen of thuis te laten wanneer je gaat sporten.

Een goed hoesje en een beschermglas

Verder is het noodzakelijk om een goede telefoonhoes te hebben. Een goede telefoonhoes die ook over de voorkant van je telefoon heen gaat zal in veel gevallen al schade voorkomen. Helaas zijn er veel mensen die een hoesje dat ook over de voorkant van het toestel heen gaat niet mooi vinden. Hierdoor willen mensen dit soort hoesjes vaak niet kopen. In dit geval is het mogelijk om een beschermglas op je telefoonscherm te zetten. Dit kun je zowel zelf doen als laten doen. Een voordeel van een beschermglas is dat het naast een barst in je scherm ook krassen in je scherm zal voorkomen. Daarnaast is het doorzichtig en zal het hierdoor niet opvallen. Een goed hoesje of een goed hoesje en een beschermglas zullen in veel gevallen schade aan je toestel voorkomen.

Wat kun je doen als je telefoon toch kapot is?

Indien je toch je telefoon kapot hebt laten vallen zul je er goed aan doen om het toestel te laten repareren. Dit kun je bij een particulier doen in de dichtstbijzijnde stad, maar dit kun je vaak ook bij het bedrijf van je telefoon doen. De reparaties bij de organisatie zelf zullen beter, maar ook duurder zijn. Als je het toestel snel en goedkoop wilt laten repareren kun je zoeken reparaties in jouw stad of dorp door te zoeken op bijvoorbeeld: ‘iPhone reparatie in Alkmaar. Google zal dan het dichtstbijzijnde telefoon reparatie bedrijf tonen. Vaak repareren deze bedrijven je telefoon al binnen een dag en is het van prima kwaliteit. Het is daarom zeker het overwegen waard om te kijken of er een geschikt bedrijf in jouw omgeving is.

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *