Ga je weer snel naar Sportschool Amsterdam nu het kan? Dan is het ook een mooi moment om je workout eens helemaal om te gooien. Bijvoorbeeld door eens op zoek te gaan naar de meest effectieve oefeningen die je kunt doen om je lichaam in een mooie balans te brengen. Hoe beter je dit voor elkaar krijgt, hoe aantrekkelijker je er immers uit zal zien. Inmiddels is wel duidelijk welke oefeningen het gewenste effect bieden. De volgende opties zijn in ieder geval meer dan de moeite waard om eens nader te bekijken.

De squat en de press
Wil je in één keer een groot deel van je lichaam aanpakken met een oefening, dan doe je een squat gevolgd door een press. Natuurlijk is het effectiever voor grote beenspieren om alleen een squat te doen, omdat je dan misschien wat meer gewicht aankan. Maar dat is niet het doel van een mooi gebalanceerd lichaam. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je je spieren mooi gelijkmatig laat groeien. Door een squat en een press in één oefening te stoppen, train je nagenoeg de hele keten in één keer. Dat is pas effectief.

Een goede deadlift doen
Een oefening die ook veel van je lichaam vraagt is de deadlift. Wees niet bang, want je hoeft die niet zo aan te pakken zoals de sterkste man van de wereld dat ieder jaar doet. Het is veel belangrijker dat je hem correct uitvoert. Als je dat doet, activeer je namelijk wel heel veel spieren, vanaf je schouders, helemaal tot aan je kuiten. Dat is dus wel heel efficiënt als je een mooie balans in je lichaam wilt krijgen. Daarom mag de deadlift dus eigenlijk ook niet ontbreken wanneer je de sportschool weer in gaat binnenkort.

Oefening zonder hulpmiddelen doen
Je kunt het ook eens proberen aan te pakken zonder hulpmiddelen zoals gewichten. Dan ga je bijvoorbeeld voor de burpee. Dit is een relatief simpele lichaamsgewicht oefening die het uiterste van je vergt. Je kunt namelijk met deze oefening maximale verbranding in de kortst mogelijke tijd genereren. Je zal niet heel snel heel gespierd ervan worden, maar je gaat er wel een stuk beter uitzien wanneer je de oefening onder controle hebt en meerdere keren achter elkaar kan herhalen in setjes. Meer dan de moeite waard om in je workout mee te nemen, misschien als finisher?

Aan de slag met de kettlebell
Je kunt ook kijken of je in de sportschool aan de slag kunt gaan met de kettlebell. Het leuke aan dit stukje fitnessgereedschap is namelijk dat het gemaakt lijkt om het gehele lichaam op een effectieve manier mee aan te pakken. Zo kan je bijvoorbeeld de swing doen, of de snatch, of de get up. Al deze oefeningen zijn gemaakt om meerdere spieren mee aan te  pakken. Waardoor je dus ook al heel snel een mooi evenwichtig lichaam kunt opbouwen. Het is de moeite waard om je erin te verdiepen. Dat is wat telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *