Een gewichtsvest is ontworpen om krachttrainoefeningen zwaarder te maken. Dus oefeningen die je normaal met het eigen lichaamsgewicht doet kun je uitdagender maken met zo’n vest, om meer resultaat te halen. Deze gewicht vest is speciaal ontwikkeld voor degene die bodyweight oefeningen doen en het helpt ook bij het verhogen van de weerstand. Gewichtsvesten zijn er in alle soorten, maten en gewichten verkrijgbaar. Het is daarom ook erg populair om het te gebruiken als extra gewichtsvest crossfit.

Afhankelijk van de lichaamscapaciteit worden er modellen geadviseerd met uitneembare kilo’s of met een vast gewicht waarmee u verantwoord kunt trainen en het comfort van kunt ervaren. Wil je een weight vest kopen? Bekijk dan onze top 5 beste gewichtsvesten van het moment en maak een keus!  (scroll verder naar beneden voor een uitgebreidere review)

Beste Gewichtsvest

NaamInclusief gewichtenGewichtGeslachtMeer informatie
Focus Fitness GewichtsvestJa20 kgUnisex
Tunturi GewichtvestJa5 kgUnisex
Strongman CrossFit Mobility gewichtsvestJa15 kgUnisex
TecTake gewichtsvestJa10 kgUnisex
Muscle Power gewichtsvestJa20 kgUnisex

 

Focus Fitness Gewichtsvest

Een van de top 5 beste gewichtsvesten is de Focus Fitness Gewichtsvest. Zoals eerder aangegeven is de gewichtsvest ontwikkeld voor krachttrainoefeningen. Uw lichaamsbouw bepaalt dus hoeveel gewicht u kunt dragen. Gewichtsvesten zijn er in diverse maten en modellen verkrijgbaar. En zo zijn de meeste van hun ook verstelbaar.   

De focus gewichtsvest is een verstelbare one-size fitness vest. Het is te verstellen in de maat Medium (M) tot extra Large (XL), en ze zijn ook nog te verkrijgen in gewichten van 15 en 20 kilogrammen. Als u merkt dat bijvoorbeeld een vest van 20 kg nog te zwaar voor u is dan kunt u die lichter maken door een paar zakjes eruit halen. Zo geweldig is de Focus Fitness Gewichtsvest.  

De voordelen bij het gebruiken van onze gewichtsvest zijn duidelijk zichtbaar. Zo help een gewichtsvest bijdragen aan een goede gezondheid. Door regelmatig krachtrainingen te doen wordt de bloedcirculatie van uw lichaam verbetert. Verder kunt u heel snel calorieën verbranden en een goede weerstand opbouwen. 
  

Gewichtsvesten variëren in de vorm van materiaal en het maximaal te beladen gewicht. Zo is de focus fitness gewichtsvest zodanig gemaakt dat alleen het bovenste deel van het lichaam wordt bedekt. Het materiaal waarvan het is gemaakt is Nylon. Prettig is het: als een vest niet irritant of storend hangt op schouders. De gewichtsvesten van focus fitness is daar goede voorbeeld van. Verder bevat deze een zwarte kleur met een afmeting van 39 x 29 x 17 cm en een gewicht van 20 kg. Bij aankoop van dit product krijgt u 1 jaar garantie.

Voordelen  

Nadelen

Meer informatie & bekijk prijs

Tunturi Gewichtsvest 

 De Tunturi gewichtsvets behoort ook tot de top 5 beste gewichtsvesten. Tunturi is een toponderneming in Finland die gespecialiseerd is in het vervaardigen van thuis fitness producten, apparaten en fitness accessoires. Als het op thuisfitnessapparaten aankomt, dan heeft deze bedrijf de oplossing. Bij hun is comfort, trainingsgemak en veiligheid nummer 1.    

De Tunturi gewichtsvest heeft een gewicht van 5 kg en een afmeting van 37 x 28 x 9 cm. Hou jij van hardlopen, maak dan jouw training interessanter met een vest met gewichten van Tunturi. Gewichtsvesten zijn Multifunctioneel, dus je hoeft het niet alleen te gebruiken bij hardlopen. Het kan gebruikt worden voor elke vorm van sport, denk maar aan push-ups, planken, dippen etc. Een groot deel van de gewichtsvesten zijn verstelbaar. Zo ook dat van Tunturi. Het gewichtsvest van Tunturi heeft verstelbare bandjes die je kunt stellen zodat je goed erin past.  

Belangrijk bij een vest met gewichten is dat deze niet te vergelijken zijn met kogelvrije vesten. Gewichtsvesten zijn ontwikkeld voor sporters en mensen die verschillende bodyweight oefeningen doen. Het materiaal van de Tunturi gewichtsvest is neopreen met een zwart/grijze kleur.  

Door te trainen in de Tunturi vest verklein je de kans op een gezondheidsprobleem. Door regelmatig te trainingen til jij je conditie op naar een hoger niveau. Verder zult u merken dat trainen in Tunturi vest met gewichten minder warmte zijn. Dit omdat er een luchtdoorlatende stof zich bevindt op onderrug. Let wel dat deze vesten alleen verstelbaar zijn bij de bandjes. Dus het gewicht van het vest met gewichten verminderen door zakjes eraf te halen is hier niet mogelijk. Het bevat wel een ideaaldraagcomfort.  

Voordelen 

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Strongman CrossFit 

De Strongman CrossFit behoort ook tot de top 5 beste gewichtsvesten. Deze Gewichtsvest is gemakkelijk in combinatie te brengen met trainingen die jij regelmatig doet. Trainen met gewichtsvesten houdt in dat je dezelfde oefeningen uitvoert, maar met een extra gewicht. Hierdoor oefen je druk uit op het lichaam waardoor hij harder gaat werken. Wanneer je eenmaal al gewend bent geraakt met de procedures kun je dan een extra dimensie toevoegen aan de oefeningen. Hoe intensiever de training hoe minder herhalingen er nodig is.

De Strongman Crossfit is een one-size fitness vest. Deze is geschikt voor het bovenlichaam en het heeft een legergroene kleur. Het heeft een gewicht van 15 kg en hiermee kunt u behoorlijk wat trainingen mee doen. Het wordt geleverd met 4 gewichtsplaten waarbij u kunt bepalen hoeveel gewicht voor u geschikt is. De Strongman gewichtsvest is een gewichten vest die te onderscheiden is van alle andere gewichtsvesten. Het onderscheid die hier wordt gemaakt is dat het vest verstelbaar is in zijn gewichten. Zoals aangegeven krijgt u bij aankoop 4 gewichtsplaten mee. De smalle gewichtsplaten wegen ongeveer 2,6 kilogram en de twee andere platen wegen ongeveer 4 kilogram. Het gewichten vest opzicht heeft een gewicht van 1.8 kilogram. Dit zonder de 4 platen. Dus als je bij de oefeningen de gewichten wilt verstellen kun je een gewichtsplaat inschuiven en aanvoelen. Voldoet het gewicht nog niet aan uw vooraarden, dan plaats u nog een plaat erbij, zolang u dat maar aankunt.

De Strongfit gewichtsvest is eigenlijk ontwikkeld voor militaire trainingen. Omdat militairen een belangrijke taak op zich hebben is het van belang dat zij ten alle tijden fit en comfortabel zijn. Daarvoor is eigenlijk deze gewichtsvest ontwikkeld. Maar tegenwoordig kan eenieder gebruik maken van de Strongfit gewichtsvest.  
Enkele voordelen van de strongfit gewichtsvest is dat het comfortabel is, het is een goede trainingsmiddel en geschikt voor elke lichaamstype. Verder is deze vest waterbestendig en te gebruiken in alle weersomstandigheden en plus draagt deze bij aan de veiligheid van zijn gebruiker.  

Voordelen  

Nadelen 

Meer informatie & bekijk prijs

Muscle Power gewichtsvest 

Muscle power gewichtsvest is ook 1 van de top 5 beste gewichtsvesten van het moment. Het is een van de top merken als het gaat om gewichtsvesten. Gewichtsvesten zijn Multifunctioneel zo ook de Muscle Power gewichtsvest.  Met deze vest ben je instaat om binnen een mum van tijd de gewenste resultaten te halen. Maak dus jouw work-outs vandaag nog uitdagender met de Muscle Power gewichtsvest.

De Muscle power gewichtsvest is verkrijgbaar in gewichten van 20 kilogram. Het heeft 18 gietijzeren gewichten die gemakkelijk verstelbaar zijn en is ge maakt van heavy duty nylon. Als u met de trainingen bezig bent dan komen de verstelbare gietijzeren goed van pas! Bij elke training kunt u een gewicht aanvullen, dit zolang het draagbaar is. Muscle power gewichtsvest is bestemd voor het boven lichaam. Het is een kort model, dus bij het bewegingen raakt hij moeilijk los. Verder heeft deze smalle schouders en is geheel gevuld met kussentjes zodat er minder druk wordt gelegd op uw schouders en lichaam. 

Muscle power gewichtsvesten zijn er in zwarte en grijze kleuren te vinden. Verder heeft deze een afmeting van 41 x 30 cm. Ook wordt deze veelvuldig gebruikt door atleten omdat het hun de beste comfort bied. Je kunt er namelijk vrij in bewegen en het voelt niet irritant aan.  Het is ook gemaakt van een bepaald stof (polyester) die vriendelijk is voor uw huid en de omgeving.  

Voordelen 

Nadelen 

Meer informatie & bekijk prijs

TecTake gewichtsvest

TecTake gewichtsvest is ook een van de top 5 beste gewichtsvesten. Verhoog jouW weerstand en conditie door work-outs te doen in een van onze vesten. Met deze vesten kun jij verschillende krachtrainingen uitvoeren. Wil jij jouw spiermassa vergroten of wil jij aan je conditie werken? Dat kan allemaal met de gewichtsvest van TecTake .

TecTake gewichtsvesten hebben een gewicht van 10 kilogram en het is gemaakt van polyester. Deze vest wordt gedragen aan het bovendeel van het lichaam. Het heeft verstelbare gewichten, dus bij het trainen kunt u overtollig gewichten verminderen. Details met betrekking tot de TecTake gewichtsvest zijn: het heeft 4 klittenbanden, een afzonderlijk gewicht van 8 kilogram en het gewicht per gewichtseenheid is 1,2 kg. Wat zijn klittenbanden? In dit geval zijn Klittenbanden verbindingen bij de gewichtsvest die je vast kunt zetten en los kunt trekken.  

Welke trainingen kun je doen met gewichtsvesten

Met gewichtsvesten kun je verschillende krachtrainingen doen zoals push-ups en pull ups, hardlopen of jongen. Ander vormen zijn ook toegestaan maar wij houden het op deze 3. Alhoewel er een aantal bodyweight oefeningen zijn heeft een gewichtsvest áls voordeel dat het extra gewicht tijdens het trainen over het hele lichaam wordt verdeeld. 

Voordelen

Nadelen

Meer informatie & bekijk prijs

Meer informatie over gewichtsvest kopen 

Een gewichtsvest is een hulpmiddel dat je kunt dragen om krachtoefeningen zwaarder te maken. Meestal is het gemaakt van een zwaar materiaal bijvoorbeeld ijzer of het heeft zakjes waarin je gewichten kunt plaatsen.  

Oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht doet, kun je interessanter maken met een gewichtsvest van een top merk. Waarom een top merk? Met bekende merken je de beste resultaten behalen, omdat ze langer meegaan, vrij goed geprijsd zijn en handig te gebruiken te zijn. Bij het trainen kan je nog altijd gewichten bijvoegen, hoe meer je kunt dragen, hoe sterker jouw spieren worden. Alhoewel er een aantal bodyweight oefeningen zijn om het lichaam te verzwaren, heeft een gewichtsvest als voordeel dat het extra gewicht over het hele lichaam wordt verdeeld zonder dat u er enig pijn of blessure ervan overhoudt.  

Waar kan ik een gewichtsvest kopen en waarop moet ik letten? 

Een gewichtsvest kunt u online bestellen bij de betrouwbare website als bol.com. Er zijn ook andere plekken waar trainingsvesten verkrijgbaar zijn. Let alleen op de kwaliteit en merk die u aangeboden wordt. Sommige vesten kunnen een bekend merk hebben maar het is een namaakproduct en dus zijn ze automatisch niet van goede kwaliteit. Verder moet u bij aankoop van een gewichtsvest letten op de verstelbaarheid van de gewichten. Ze moeten niet te zwaar en ook niet te licht zijn. 

Welke oefeningen kun je doen met een gewichts vest? 

Push-ups: Deze zijn oefeningen waarbij het lichaam zich in een rechte houding bevindt en waarbij je de borst, schouders, en triceps zwaar traint. Een gewichts vest helpt om deze oefening te verzwaren.

Pull-ups: hier hang je ergens aan een stang of paal en trekt je het lichaam naar boven. Hoe harder je traint hoe sneller je verandering ziet. Een gewichts vest helpt om deze oefening te verzwaren.

Planken: hiermee train je de rug en de buikspieren. Voor deze oefening gaat u op je tenen en onderarmen te steunen waardoor je rug- en buikspieren aanspannen en het lichaam in een rechte houding komt te verkeren. Een gewichts vest helpt om deze oefening te verzwaren.

Hardlopen: bij het hardlopen met gewichtsvest kunt je wat extra gewichten toevoegen waardoor het zwaarder wordt om hard te lopen. Door deze trainingen te doen raakt jouw lichaam gewend aan bepaalde routine en wordt het steeds gemakkelijker om te trainen met gewichtsvesten aan. Een gewichts vest helpt om deze oefening te verzwaren. 

Voordelen gewichtsvest hardlopen

Multifunctioneel: Een gewichtsvest kun je voor verschillende trainingen of oefeningen gebruiken. Het maakt dan niet uit als het gaat om push-up, dips of hardlopen. Feit hierbij is: zolang u traint met gewichtsvesten zult u positieve resultaten ervaren.  

Hogere energie verbranding: Het regelmatig gebruiken van een gewichtsvest draagt bij aan een hogere energie verbranding binnen het lichaam. Een hogere energie verbranding zorgt ervoor dat het lichaam in topconditie verkeert.   

Afvallen: Naast het verbranden van energie, kunt u ook wat kilo’s kwijtraken als u iedere dag minstens 25 minuten trimt in een gewichtsvest. Door deze oefening gaat het verbranden van calorieën sneller en binnen de kortste keren zult u al de eerste resultaten ervaren, meestal al in de 1e week.   

Spiermassa vergroten  

Het spiermassa vergroten vergt veel tijd en energie als u het op eigen lichaamsgewicht doet. Daarom is de gewichtsvest ontwikkeld om op de meest simpele manier de gewenste resultaten te bereiken. Het geeft dus een push om steeds harden te trainen.   

Voordelen gewicht vest training

Multifunctioneel: de meeste gewichtsvesten kunt u voor verschillende work-outs gebruiken. Deze dragen bij aan het vergroten van de weerstand, kracht, snelheid en het uithoudingsvermogen.  

Goed voor Gezondheid: trainen met gewichtvest heeft tal van voordelen. Bij regelmatig trainingen raakt het lichaam gewend aan een routine, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd. Naast het regelen van de bloedcirculatie zorgt een gewichtsvest ook voor het verbranden van calorieën en overtollig vet.  

Spiermassa vergroten: doe je optimaal krachtoefeningen dan bestaat de kans dat uw spiermassa wordt verhoogd. Mensen die oefeningen doen met de bedoeling om de spiermassa te vergroten twijfelen of alleen push-ups, dips, pull-ups genoeg daarvoor is. Wij raden aan om bij zulke doeleinden te trainen met gewichtsvesten op. 

Verstelbaar: de meeste van de gewichtsvesten zijn verstelbaar. Met verstelbaar wordt bedoeld dat u de gewichten kan aanpassen tot het gewicht dat draagbaar voor u is.  

Nadelen  

Warm: in warme perioden van het jaar kan trainen in gewichtsvesten best irritant zijn. Het kan enorm warm gaan worden in zo’n vest waarbij het minder comfortabel kan aanvoelen.  

Kans op blessures: een gewichtsvest moet verantwoord gebruikt worden. Overdrijf je in het trainen, dan kun je een blessure oplopen.  Ook mensen met overgewicht lopen een grotere kans op blessures vanwege de extra belasting van het vest.  

Conclusie gewichtvest

Gewichtsvesten zijn ontwikkeld voor krachtoefeningen. Alhoewel er op verschillende manieren krachtoefeningen zijn uit te voeren, blijkt een gewichtvest toch effectief te zijn. Met gewichtsvesten kun je gezondheidsproblemen verkleinen en kun je overal trainen zolang je wilt en je hebt geen opbergruimte voor nodig. Gewichtsvesten zijn er in verschillende modellen, maten, kleuren en gewichten verkrijgbaar. Zo kun je die ook verstellen tot gewichten die draagbaar zijn. In dit geval: bent u aan het trainen en merkt u dat het gewicht toch iets zwaars voor u is, dan kunt u een paar zakjes weghalen en dan verder gaan met trainen. Als u traint met gewichtsvesten wilt u ervoor zorgen dat dit verantwoord gaat, zodat u geen onnodige blessures kunt oploopt. Trainen met gewichtsvesten is dus een goeie uitkomst en zijn verkrijgbaar in verschillende kilogrammen die je kunt verstellen. Ook kun je bijvoorbeeld lopen op een loopband met het gewichtsvest aan om de home workout te verzwaren.

De meeste van de gewichtsvesten zijn gevuld met zachte kussentjes, die een comfortabel gevoel geven. Er zijn gewichtvesten die het boven deel van het lichaam bedekken en vesten die alleen op de schouders hangen. Vesten die kort zijn en alleen op de schouders hangen zijn bedoelt om te gebruiken in warme perioden, omdat het luchtig is en vesten voor het bovenlichaam kunt u normaal gebruiken bij uw work-outs en bovendien is het materiaal waarvan gewichtsvesten is gemaakt vaak ventilerend. Iets dat wel doorgegeven moet worden is dat gewichtsvesten niet te vergelijken zijn kogelvrije vesten. Gewichtsvesten verschillen in verschillende opzichten met de kogelvrije vesten. Alhoewel ze soms de zelfde vorm kunnen hebben, ze zijn niet hetzelfde.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *