Opdruksteunen zijn een van de meest gebruikte trainingsmiddel die je zeker in de sportschool of bij een trainer tegen zal komen. Ze zijn ideaal om krachttrainingen van de triceps en biceps te doen en hebben veel voordelen. Enkele van deze voordelen zijn:

De beste opdruksteunen kopen? Dit zijn de beste te koop

NaamType opdruksteun Max. belastbaar gewicht MateriaalMeer informatie
Avento Push-up GripsPush-upbar 120 kgKunststof
Tunturi OpdruksteunenPush-upbar 110 kg Metaal
Perfect Push Up V2Push-upbar 180 kgKunststof
Houten ParallettesPush Up Stands 130 kg Hout
adidas Push-up BarPushupstang -Metaal

Er zijn verschillende soorten oefeningen die uitgevoerd kunnen worden met deze opdruksteunen. Voor push-ups oefeningen heb je bijvoorbeeld geen push up steunen nodig, maar ze maken de oefeningen wel veiliger en effectiever. Daarnaast heb je oefeningen die alleen hiermee gedaan kunnen worden. De grip is meestal ergonomisch of foamlaag en voelt prettig aan. Opdruksteunen worden ook wel parallettes of push-up bars genoemd.

Het aanbod aan opdruksteunen is divers en het is niet altijd even makkelijk de juiste te vinden. De goedkopere push up steunen zijn gemaakt van kunststof en foam, terwijl die modellen die iets duurder zijn bestaan uit metaal of chroom. Kies je voor parallettes waarvan de pootjes wat uitsteken of een opdruk steun model die bestaat uit een stevige blok? We helpen je door 5 super leuke en kwalitatieve steunen hieronder te bespreken.

1.      Avento push up steunen

Deze push up steunen zien er stijlvol uit. De poten steken wat uit en de grip is gemaakt van foam, welke fijn aanvoelt en een goede bescherming biedt tegen overgebruik van de polsen. Avento houdt bij het ontwerpen van sport producten rekening met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en dat is geslaagd bij dit artikel. Het materiaal bestaat uit kunststof en heeft een belastbaar gewicht van maximaal 120 kg. Met een gewicht van 500 gr. zijn de push-up bars niet te zwaar om mee te nemen van en naar de sportschool of tijdens een trip. Verder kun je deze steunen gebruiken tegen elke oppervlakte zoals tegels, vloerbedekking of parket zonder dat ze gaan glijden. Aan de onderkant zitten rubberen doppen die stevig tegen elke vlakte vasthechten.

Een goede push-up bar leent zich voor meer dan krachtraining van de armen en borsten en met deze steunen krijg je meer opties. Maak de oefeningen uitdagender en train ook je schouders en je buikspieren voor optimale prestatie.

Meer informatie & bekijk prijs

2.      Tunturi push-up bars

Met een sportartikel van Tunturi kan het niet mis gaan. Ze staan voor veiligheid en kwaliteit en dat maakt dat dat ze populair zijn bij een ieder die sport producten aanschaft en gebruikt. Logisch dus dat zij ook in deze lijst voorkomen.  Wanneer je deze parallettes kopen gaat, krijg je comfort en wordt je performance optimaal opgevoerd. De spieren van je rug, borst, biceps en triceps zullen hiermee de juiste spierkracht training ondergaan en je houding zal erdoor verbeteren. Wat wil je nog meer? Oh ja, dat het betaalbaar is hoeven wij eigenlijk niet meer aan te halen. De voordelen? Eenvoudig te gebruiken, ook al ben je een top sporter of niet. Ideaal voor het ontwikkelen en versterken van het bovenlichaam. Geschikt voor gebruik op elke vlakke grond. Dus je hebt geen valide rede om het niet mee te nemen naar de gym of gewoon thuis te gebruiken. Nee, het is niet zwaar (1 gram in gewicht) en het kan maximaal 110 kg aan gewicht aan. Het kan dus ook gewoon mee op vakantie of een weekendje weg, zodat je jouw fitnessritme niet hoef te onderbreken.

Lekker diepen zakken, tot ongeveer 8 cm vanaf de vlakte dwingt je spieren om zich extra in te zetten en krijg je gegarandeerd effectieve resultaten. Het materiaal is van metaal en dus duurzaam in gebruik.

Meer informatie & bekijk prijs

3.      Perfect Fitness opdruksteunen

De Perfect Push Up V2 van Perfect Fitness is een compacte, stijlvolle opdruksteun die levert wat het beloofd. Met 2 stevige handgrepen die draaibewegingen kunnen maken zal je zeker het maximale uit je training halen. Zoek je naar een push-up bar die iets meer geeft dan de normale modellen dan is dit product zeker een aanrader.

De draaibewegingen die je ermee kunt doen helpen je om meerdere spiervezels in het bovenlichaam te trainen. Bovendien zorgt het ervoor dat je flexibiliteit toeneemt en je gewrichten ook wat training ondervinden. Deze krijgen de kans om op een natuurlijke manier te draaien en te bewegen. Dit krijg je niet bij het oefenen met de standaard opdruksteunen. De onderkant heeft geen uitstekende pootjes , maar is een stevige blok die tegen elke vlakte geplaatst kan worden zonder dat ze gaan schuiven.

Op de handvaten zitten stalen kogellagers die ervoor zorgen dat de steunen soepel kunnen draaien. Het gewicht van dit product is 2 kg en mensen met een maximaal gewicht van 180 kg kunnen erop trainen. Het is een ideaal trainingsmiddel die je overal kunt meenemen om te trainen. Verder bestaat het materiaal uit kunststof en is de prijs van dit artikel goed afgestemd op de kwaliteit.

Meer informatie & bekijk prijs

4.      Street Athlete steunen

Het eerste dat opvalt aan dit model opdruk steunen is dat het van hout is en eenvoudig in ontwerp. Dat betekent niet dat het niet opgewassen is tegen de andere modellen. Integendeel, deze push-up bars zijn geschikt voor verschillende soorten oefeningen zoals de L-zit, de Planche en handstand. En dat het materiaal van duurzaam hout is maakt het uniek, functioneel en milieuvriendelijk. Daar kunnen sommige van de ander de push-up bars niet tegenop.

Verder kun je gebruikmaken van dit trainingsmateriaal zolang je niet meer weegt dan 130 kg. Net als de rest kun je het ook makkelijk meenemen, omdat het licht van gewicht is. Dit product is het overwegen waard omdat het betaalbaar en kwalitatief is. Daarnaast kun je er verschillende soorten oefeningen mee doen en de gewenste resultaten mee bereiken.

Push-up bars helpen je om spierkracht van je bovenlijf en uithoudingsvermogen te bevorderen. Met deze houten parallettes kun je tijdens turnen, yoga, in de sportschool of gewoon thuis je armen, rug en buikspieren strak trainen.

Meer informatie & bekijk prijs

5.      Adidas push-up bar

Het oogmerk van Adidas is sport én mode, duidelijk terug te zien in deze fraaie opdruksteun. Je handen komen in een natuurlijke houding tijdens de oefeningen en daardoor train je je armen, triceps en biceps op de goede manier. Daarnaast dwing je tijdens de oefeningen ook de spieren van je buik om zich in te spannen. Er is ook rekening gehouden met het voorkomen van overbelasting van de polsen. Verder heb je stevige handgrepen die je handen beschermen. Veilig trainen kun je sowieso met deze opdruksteun.

Het opdrukken met de push-up bars wordt wel zwaarder dan wanneer je het doet zonder, maar uiteindelijk is het wel veiliger en beter. Buitendien zorgt het voor optimale inspanning en kun je sneller de resultaten ervaren. Deze steunen zijn lichtgewichtig en compact. Dat maakt ze ideaal om mee te nemen naar de verschillende plaatsen waar je kunt of wilt trainen. En opbergen vraagt niet veel ruimte.

Als laatste, is de prijs van dit artikel goed afgestemd op de kwaliteit en zal je hiermee moeiteloos en zonder poeha aan de slag kunnen.

Meer informatie & bekijk prijs

Opdrukken met steunen – Waarom?

Opdruksteunen zijn ideaal voor het trainen van de spieren van de bovenlijf en afhankelijk van het type oefening krijgen ook de buikspieren een beurt. Daarnaast heb je sommige modellen die iets geavanceerder zijn dan de normale modellen en kun je ook de gewrichten wat trainen. Verder helpt het trainen met push-up bars je om je houding en balans te verbeteren, terwijl je flexibiliteit toeneemt. Kortom, trainen, push-ups doen zonder opdruksteunen is niet zo voordelig en veilig als opdrukken met steunen, gebruik maken van dit trainingsartikel draagt bij aan veiligheid.

Zoek je naar een betaalbare opdruksteun dan kies je eerder voor eentje die gemaakt is van kunststof of foam en wil je iets meer uitgeven dan ga je voor eentje van metaal of chroom. Ook heb je de optie om te kiezen tussen een model die pootjes heeft aan de onderkant en stevig tegen de vlakte zullen hechten of eentje waarvan de onderkant een geheel is een plat tegen de grond zal zitten.

Er zijn verschillende soorten push-up steunen die je kunt gebruiken voor het opdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *