De gym is deze dagen een populaire en drukbezochte plek geworden. Veel mensen gaan ernaar toe om af te vallen, simpelweg om de extra hoeveelheid aan vet kwijt te raken. Maar er zijn ook mensen die de gym bezoeken, gewoon om lekker fit en in conditie te blijven. Hiervoor zijn er vaak speciale apparaten beschikbaar. Waarvoor de roeitrainer erg geschikt is.

Een roeitrainer, (niet te verwarren met een hometrainer) is zodanig ingesteld dat je tijdens het trainen roeibewegingen maakt. Tijdens het trainen kan je dingen als de snelheid, intensiteit, trainingsniveau, enz. aanpassen zoals je dat zelf wilt. Geen tijd om speciaal naar de gym te gaan? Geen nood! Een roeiapparaat kopen en in huis plaatsen om lekker thuis te trainen is zeer eenvoudig.

Om je te helpen met de beste roeitrainer kopen, hebben we hier een handige koopgids met de 5 beste roeitrainers van het moment op een rij gezet.

Roeitrainer kopen? Bekijk de beste roeitrainer 2020

NaamMaximaal belastbaar gewicht Aantal trainingsniveausUitklapbaar Meer informatie
VirtuFit Row 450130 kg10Ja
Focus Fitness Row 3120 kg 12Ja
Tunturi Star Fit R100120 kg24Ja
Body Sculpture Roeitrainer--Ja
SP-MR-008 SportPlus150 kg8Ja

VirtuFit Row 450 roeitrainer

Onze eerste roeitrainer komt van het welbekend, Nederlands merk Virtufit. Virtufit is nogal populair op het gebied van fitness apparaten, voornamelijk omdat ze producten van uitstekende kwaliteit leveren. Bewijs daarvan is deze Virtufit Row 450 roeitrainer.

De eerste en meest opvallende feature aan de Virtufit Roeitrainer Row 450 is dat het in vergelijking met heel wat andere roeiapparaten, volledige geluidloos is. Tijdens het trainen krijg je dus geen last van vervelende geluiden door het vliegwiel of de rails. De reden hiervoor? De Virtufit Row 450 heeft een magnetische weerstand en PU wielen onder de zitting. Met de magnetische weerstand kan je makkelijk uit een van de 10 weerstandniveaus kiezen, zonder dat het stellen lawaaierig of moeilijk gaat. De weertstand verstellen doe je met de verstelknop naast het vliegwiel. De PU wielen zorgen voor geluidloze beweging van de zitting over de rails. Jij en je familie hebben dus geen last van je training.

Een andere voordelige eigenschap van deze roeitrainer is dat de rails behoorlijk lang zijn, waardoor het ook te gebruiken is door mensen die net wat langer zijn dan gemiddeld. Heb je thuis weinig ruimte en zit je in over waar je de roeitrainer gaat laten staan? Dat hoeft helemaal niet, omdat deze Virtufit Roeitrainer Row 450 opklapbaar is. Dankzij deze zogenaamde Space Saver eigenschap, is de roeitrainer ingeklapt, net 70 cm lang en kan het met de transportwielen makkelijk verplaatst worden.

Tenslotte heeft de Virtufit Row 450 nog een helder scherm, waarop je je prestatie kan volgen. Zo kan je zien hoeveel roeislagen je in een minuut hebt gedaan, hoelang je al bezig bent, calorie verbranding, enz. Klein nadeel in vergelijking met andere roeitrainers uit deze koopgids is, dat de VirtuFit Row 450 geen vastgestelde trainingsprogramma’s heeft waaruit je kan kiezen.

Bij het kopen van de VirtuFit Row 450 krijg je een Nederlands en Engelstalige handleiding mee.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Focus Fitness Row 3

Dankzij de uitstekende kwaliteit producten die Focus Fitness elk jaar op de markt brengt, is het ook niet meer weg te denken uit onze koopgidsen. Voor wat betreft roeitrainers, hebben we gekozen voor de Focus Fitness Row 3, een product dat momenteel erg gewild is onder klanten. Waarom dat zo is, lees je hier.

Het eerste dat we over de Focus Fitness Row 3 kunnen vertellen is, dat het ideaal is voor thuisgebruik. Dit komt voornamelijk door het magnetisch weerstandsysteem, die geruisloos werkt. Een ander voordeel van dit systeem is dat schakelen naar een ander weerstandniveau geheel automatisch gaat, omdat de roeitrainer elektronisch wordt aangestuurd. Zo hoef je je training niet te onderbreken om op een ander niveau te gaan. In totaal zijn er 16 weerstandniveaus. Omdat er een aantal weerstandniveau’s zijn en het vliegwiel van deze roeitrainer zeker 12 kg zwaar is, kan het apparaat door zowel professionals als beginners gebruikt worden.

In vergelijking met de vorige roeitrainer heeft de Focus Fitness Row 3 behalve het manuele trainingsprogramma, ook 12 trainingsprogramma’s die van tevoren ingesteld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan intervaltrainingen, hellingen en combinaties van deze programma’s. Het voordelige hieraan is dat je ook met weinig kennis over de roeitrainer, optimaal gebruik kunt maken ervan.

Een andere unieke eigenschap is de aanwezigheid van hartslagsensoren in de handvaten van deze roeitrainer. Daarmee wordt je hartslag tijdens het trainen gemeten en krijg je dat te zien op het LCD scherm. Andere handige features van de Focus Fitness Row 3: het is opklapbaar (makkelijk te verplaatsen), kan maximaal 120 kg aan gewicht dragen en geschikt voor personen met een lengte tot 185 cm.

Thuis trainen en vet verbranden kan nu op een makkelijke en economische manier, zonder dat je teveel ruimte kwijt bent, dankzij deze Focus Fitness Row 3.

Voordelen:

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Tunturi Roeitrainer Star Fit R100

Praten we over roeitrainers, dan mogen we de Tunruri roeitrainer van het wereldbekend merk Tunturi niet vergeten. Voor deze koopgids hebben we gekozen voor de Tunturi Star Fit R100, een roeitrainer die opvalt omdat het een groot aantal features heeft.

Zoals onze andere roeitrainers in de koopgids, is ook de R100 goed geschikt om thuis te gebruiken. Kijken we naar het weerstandssysteem, dan kan je kiezen uit zeker 24 niveaus. Schakelen kan automatisch vanuit de monitor, zonder dat je je training onderbreekt. Het vliegwiel van deze roeitrainer weegt ongeveer 6 kg. Wat kan je allemaal met de R100? Net als de Focus Fitness Row 3, heeft deze roeitrainer behalve manueel trainen ook 20 andere trainingsprogramma’s waaruit je kan kiezen. Met zoveel keuze is succes gegarandeerd!

Een eigenschap die we nog niet bij andere modellen hebben gezien, is de ergometer. De R100 heeft deze ergometer waarmee gemeten wordt met hoeveel kracht je traint. Dit wordt aangegeven in een wattage en is goed voor wanneer je bijvoorbeeld herstelt van een blessure en niet teveel of juist te weinig kracht uitoefent.

Op het monitor van deze roeitrainer zie je ook andere informatie zoals het aantal roeislagen, hoelang je al bezig bent, met welke snelheid, de afstand die afgelegd is en hoeveel calorieën verbruikt zijn. Al deze gegevens zijn nodig om te kunnen bepalen of je wel effectief aan het trainen bent.

De R100 is verder opklapbaar en heeft transportwielen, waardoor het makkelijk op te bergen en te verplaatsen is. Het frame is nogal stevig en kan tot maximaal 120 kg aan gewicht dragen. Zelf weegt de roeitrainer ongeveer 29 kg.

Intensief trainen, herstellen van een blessure of gewoon werken aan je conditie? En dat vanuit je woon of slaapkamer? Het kan wel degelijk met deze Tunturi Star Fit R100.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Body Sculpture Roeitrainer

Dat je niet naar de gym kan, hoeft niet perse te betekenen dat je die echte gym ervaring moet missen. Het gevoel in een gym te zijn en intensief te trainen kan je ook krijgen door deze roeitrainer van Body Sculpture Magnetisch aan te schaffen.

Het merk Body Sculpture is er al geruime tijd en levert steeds weer kwaliteitsproducten. Dit zie je ook aan deze roeitrainer, die er qua design heel anders uitziet dan de rest uit deze koopgids. Dat neemt niet weg dat deze roeitrainer nog steeds een aantal uitstekende eigenschappen heeft. De eerste is de verstelbare weerstand naar een aantal verschillende niveau’s. Dit gaat makkelijk vanuit de monitor bevestigd aan de voorkant van de roeitrainer.

Met de monitor kan je heel wat andere dingen bijhouden. Denk maar aan het aantal roeislagen, de snelheid waarmee je roeit, aantal calorieën die verbrand zijn, enz. Handig aan dit roeiapparaat is, dat je voeten tijdens het trainen goed vastzitten in de voetplaten, dankzij de voetbandjes.

Weinig ruimte in huis? Geen probleem, net als de andere roeitrainers uit deze koopgids, is deze van Body Sculpture Magnetisch ook opklapbaar, waardoor je hem na het gebruiken weer netjes achter de kast of onder bed kan opbergen.

Trainen van je spieren of werken aan je conditie, maar dan vanuit huis? Doe dat met een oerdegelijk merk zoals deze van Body Sculpture Roeitrainer!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

SportPlus SP-MR-008

De laatste roeitrainer uit deze koopgids is weer van een oerdegelijk merk, de SportPlus SP-MR-008. Kort beschreven is deze roeitrainer het perfecte apparaat voor in – home trainen en werken aan je spieren en conditie.

De SportPlus SP-MR-008 is net als de VirtuFit Row 450 voorzien van een magnetisch weerstandssysteem, waardoor het nogal geruisloos traint. Je kan kiezen uit 8 verschillende weerstandsniveaus en schakelen gaat met een weerstandsknop. Verder zijn de rails van UP materiaal gemaakt, zodat je tijdens het trainen niemand in huis stoort. Het vliegwiel van deze roeitrainer is ongeveer 8 kg, wat goed is voor een redelijk intensieve training.

In vergelijk met andere modellen als de Tunturi Star Fit R100, heeft deze roeitrainer geen vooraf ingestelde programma’s, maar hij is net zo goed te gebruiken voor het trainen van je rug, armen en borst. Wat hierbij ook helpt is de monitor met LCD scherm, waarop gegevens als als de trainingstijd, afstand, totaal aantal slagen, calorie gebruik, enz. duidelijk te zien zijn. Ook je hartslag kan gemeten worden, maar daarvoor moet je wel een borstband aanhebben. Deze moet apart gekocht worden. Handig aan de monitor van de SportPlus SP-MR-008 is dat het verstelbaar is, zodat je het tijdens de training vanuit elke hoek kan zien.

Opbergen en/of verplaatsen van deze roeitrainer is helemaal geen probleem, aangezien het opklapbaar is en speciale transportwielen heeft. Al met al is de SportPlus SP-MR-008 een prachtmodel die veel kan betekenen voor je training en conditie.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Meer informatie Roeitrainers

Roeitrainers zijn een veelgebruikt apparaat in de meeste gyms, voornamelijk omdat ze heel wat voordelen hebben. Al met al komt het erop neer dat je met een roeitrainer niet alleen aan conditie, maar ook aan heel wat lichaamsspieren kan werken. Denk maar aan de arm-, been-, buik- en rugspieren. Dit komt door de werking van de roeitrainer zelf. Je gaat zitten op het verschuifbaar bankje, met je voeten in de voetsteunen. Met je handen trek je nu aan het handvat, dat aan de voorkant van de roeitrainer, aan een vliegwiel vastzit. In feite doe je de bewegingen na die je normaal in een echte roeiboot zou maken.

Het voordelige in vergelijking met een roeiboot is, dat je bij een roeiapparaat kan nagaan hoelang je bezig bent geweest, hoeveel meters je afgelegd hebt en je kan de intensiteit van het roeien aanpassen. Zo heb je roeitraining op maat.

Voordelen roeimachine kopen

Er zitten vele voordelen aan een roeimachine kopen. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Eigenschappen roeitrainer

Tegenwoordig zijn een verschillende merken en modellen roeitrainers, maar er zijn een aantal kenmerken oftewel features die bij alle roeitrainers voorkomen. Deze features bepalen in de meeste gevallen hoe de roeitrainer precies werkt en waarvoor het gebruikt kan worden. De belangrijkste features zijn:

Verschillende soorten roeitrainers

Roeitrainers zijn er in verschillende merken en modellen, maar wanneer het aankomt op soorten roeitrainers, dan zit het verschil bijna altijd in het weerstandsysteem dat voor de roeitrainer is gebruikt. Deze systemen zijn te verdelen in 4 soorten:

Welke roeitrainer is geschikt voor mij?

Zoals je al door moet hebben, is er op deze vraag geen vast antwoord te geven. Je moet echt wel rekening houden met een aantal zaken, zoals je budget, de features die de roeitrainer moet hebben, enz. Wil je bijvoorbeeld het beste van het beste en hoef je geen rekening te houden met een krap budget, dan is een roeitrainer met waterweerstand een ideale optie. Wil je tijdens de training weten hoe het gaat met je snelheid, hartslag, afgelegde afstand, enz. dan moet je uitkijken naar een roeitrainer met een LCD scherm.

Conclusie

Hoe je het nu draait of keer, roeitrainers zijn een geweldige uitvinding op het gebied van fitness. Vooral als je wilt werken aan je conditie of spierkracht en daar niet speciaal voor uit huis wilt gaan. Roeitrainers passen heel goed in je slaap of woonkamer en om je te helpen, de juiste keuze te maken bij het kopen, gebruik je onze koopgids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *