Vind jij het soms ook lastig je te blijven concentreren tijdens het spelen van een shooter spel, een interactief voetbalspel of een multiplayer game? Je weet niet hoe het komt, maar soms laat je concentratie het op sommige ogenblikken afweten. Vanaf nu is dat verleden tijd en dit dankzij onze handige tips! We geven je in dit artikel namelijk vijf manieren mee waarmee je alle afleidingen de baas kunt zijn waardoor je je nog beter op het spel kunt concentreren.

Persoonlijke mantra’s zijn een must-have

“Ik heb altijd controle over het spel”, “Ik kan de FIFA-voetbalwedstrijd aan”, “Ik strijd mee tot het bittere einde”, etc. Het zijn allemaal mantra’s die je kunt gebruiken tijdens het gamen. Met deze persoonlijke cues weet je hoe je je voelt tijdens het spel, hoe je het spel ervaart en weet je ook wat je moet doen als het even tegenzit. Kun je je niet concentreren? Zeg dan een van deze cues op en dan kun je ongetwijfeld nog uren aan de slag gaan met het gamen.

Accepteer de vermoeidheid en het gebrek aan concentratie

Lukt het niet om je te concentreren? Dan moet je je daar niet tegen verzetten. Als je ertegen gaat vechten, dan stijgt de kans dat je afgeleid wordt nog meer. De lawaaierige buren of familieleden, de harde muziek, een nieuw bericht van je vriend, etc. Het zijn allemaal grote afleiders. En als die echt je concentratie verstoren, is het belangrijk om even te pauzeren. Verlaat bijvoorbeeld je bureau, verstuur die e-mail of ga een rondje lopen. Ja, het lijkt misschien raar, maar als je daarna terug aan je gaming-bureau gaat zitten, dan heb je weer de volledige aandacht op het spel.

Stel een plan op en voer het volledig uit

Het maakt niet uit of je een multiplayer schietspel speelt zoals Crossfire, een FIFA-voetbalspel of een casinospel zoals de online blackjack, je moet altijd een plan en tactiek bedenken. Zo kun je samen met je co-gamer een plan opstellen of je kennis opfrissen omtrent de verschillende Blackjack regels, want door een duidelijke strategie te hebben, word je je meer bewust van je taak. Door dat te doen weet je wat je van het spel mag verwachten, onthoud je wat je moet doen om het spel te winnen en raak je nog meer gefocust.

Haal gaming-supplementen in huis

Gaming -supplementen zijn noötropica die je helpen bij het concentreren tijdens het gamen. Hierdoor verhoog je je spelprestaties. Van het optimaliseren van je hand-oogcoördinatie tot het krijgen van meer energie en van het alerter zijn tot het beter in slaap vallen na het gamen. Ja, er zijn verschillende gaming-supplementen voor verschillende doeleinden. Elk van hen zal je absoluut een boost geven die je nodig hebt om als overwinnaar uit de bus te komen. Wil je geen supplementen gebruiken? Dan kun je ook gerust kiezen voor energiedrankjes zoals Red Bull of Monster Energy. Die voorzien je ongetwijfeld ook van de nodige energie.

Train je brein en verhoog je concentratie en productiviteit

Als je een fan bent van games, dan zul je het ongetwijfeld leuk vinden om je brein te trainen om je zo langer te kunnen concentreren op het spel. Het enige wat je nodig hebt, is een timer of kookwekker. Stel vijf minuten in en probeer je tijdens die periode volledig te concentreren op het spel en probeer afleidingen te vermijden. Onderbreek het spelen voor een aantal minuten (zet het spel bijvoorbeeld op stop of als je de kans krijgt om naar een nieuw level te gaan) en stel daarna opnieuw je timer in op vijf minuten. De volgende dagen worden die vijf minuten tien, vijftien, twintig, etc. minuten.

Nog beter concentreren op het spel!

Natuurlijk zijn er nog meer tips waarmee je je concentratie kunt verhogen. Zo kun je concentratie-apps gebruiken, kun je een paar minuten per dag mediteren of kun je je zithouding verbeteren. Als je onze bovenstaande tips toepast, dan kom je de volgende keer zeker als winnaar uit de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *