De CrossFit Games is elk jaar aan het veranderen, ook komend jaar zal het weer anders gaan. Tijdens de cool down show van de Invitationals werd er al gesproken met Dave Castro over de veranderingen. Omdat dit nog niet bevestigd was hadden we er nog geen artikel over geschreven. Vorige week is dit ook bevestigd door CrossFit en dus zullen we in dit artikel de veranderingen voor komend jaar bespreken.

de weg naar de games regionals

Er zullen acht regionale competities zijn (Regionals)

De Open, zal net als de vorige jaren in 17 regio’s plaats gaan vinden. De resultaten hiervan zullen bepalen of de atleten door gaan naar de volgende ronde van de competitie.

Nieuw in 2015: de beste atleten van elke regio zullen het opnemen tegen de beste atleten van ten minste één ander regio. De verdeling van de regio’s over de wereld zijn als volgt:

 1. West Regional: Canada West and North West Regions
 2. East Regional: Canada East and North East Regions
 3. California Regional: NorCal and SoCal Regions
 4. Central Regional: North Central and Central East Regions
 5. SouthRegional: South West, South Central and Latin America Regions
 6. Atlantic Regional: Mid Atlantic and South East Regions
 7. Meridian Regional: Europe and Africa Regions
 8. Pacific Regional: Australia and Asia Regions

Het aantal atleten dat van de Open door gaat tot de Regionals zal per regio verschillen:

 1. Verenigde Staten en Canada: 20 mannen, 20 vrouwen en 15 teams.
 2. Europa en Australië: 30 mannen, 30 vrouwen en 20 teams.
 3. Latijns-Amerika, Azië en Afrika: 10 mannen, 10 vrouwen en 10 teams.

De Regionals zullen allemaal een drie daagse competitie zijn, waarvan de beste 5 mannen, 5 vrouwen en 5 teams zich zullen kwalificeren voor de Reebok CrossFit Games 2015.

Grenswijzigingen

Rusland zal worden gesplitst langs de Oeral. Alles west van de Oeral zal tot de Europe region behoren. Alles oost van de Oeral zal tot de Asia regions behoren.

Het Midden-Oosten zal tot de Africa region behoren. Dit zijn de volgende landen: Armenië, Azerbaijan, Bahrein, Georgië, Iran, Irak, Israël, Jordanië, Koeweit, Libanon, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Syrië, Turkije, VAE en Jemen.

Er zullen Scaled Open Workouts zijn (Open)

De Open zal plaats vinden in de CrossFit affiliaties over de hele wereld. Dit zal door atleten van verschillende niveau’s gedaan worden. Dit jaar zullen er, voor het eerst geschaalde versies van de open komen. De CrossFit atleten kunnen zelf het programma kiezen dat het best past bij kun kwaliteiten.

De Open workouts zullen steeds op donderdag gereleased worden. De atleten kunnen op de Games website de geschaalde workout van hun divisie zien.

De atleten die meedoen aan de geschaalde versies van de Open workouts moeten wel blijven in hun versie. Ze blijven dus in dezelfde versie van scaled workouts, Het doel hiervan is om iedereen die mee wil doen, mee te laten doen op zijn eigen niveau.

Er zal een tiener divisie komen (Teenage Division)tiener aan het crossfitten

Er komt volgend jaar ook een tiener divisie bij. Dit is voor atleten van 14 tot en met 17 jaar. De tiener divisie zal zijn eigen leaderboard krijgen met aangepaste Open workouts. De winnaar van de Teenage Division zal bekend worden na de laatste week van The Open.

 

Er zullen ook landelijke kampioenen gekozen worden

Volgend jaar zullen de resultaten van The Open ook zorgen voor een nationale, provincie en- staatskampioenen. Dit geldt voor de landen Australië, Canada en de Verenigde Staten. Over de Europese landen, waaronder Nederland wordt niks gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *