Afgelopen zondag, 9 november 2014 in San Jose, California heeft de CrossFit Invitational plaatsgevonden, de CrossFit-competitie waarin vier werelddelen tegen elkaar hebben gevochten voor de eerste plaats: team USA, team Canada, team Australië en team Europa. In vergelijking met vorig jaar zijn er nu meer teams, vorig jaar oktober in Berlijn waren het alleen team USA en team World (dat bestond uit Europeanen, Canadezen en Europeanen) die het tegen elkaar op namen. In 2013 won team World de competitie. Dit jaar was de competitie een twee uur durende strijd die bestond uit vijf verschillende events.

De puntentelling ging als volgt: Bij event 1, 4 en 5: zes punten voor de winnaar, 4 punten voor de tweede plek, twee punten voor de derde plek en geen punten voor de laatste plek. Bij event 2 en 3: drie punten voor de winnaar, twee punten voor de tweede plek, één punt voor de derde plek en geen punten voor de laatste plek.4 teams van de crossfit invitational

De deelnemers van de competitie zijn:

Event 1

De CrossFit invitational begon met de ‘’45 voor 45’’. Iedere atleet voert het volgende uit:

 1. 45 pull-ups
 2. 45 thrusters (mannen: 95 lb. vrouwen: 75 lb.)

De volgorde gaat als volgt: eerst voert één vrouw de oefeningen uit, dan één man en zo gaat het door tot iedereen het voltooid heeft.

Canada wint het eerste event (8:50), Australië op de tweede plek (8:57), USA op de derde plaats (9:15) en Europe eindigt op de plaats plek (10:13). Canada staat na het eerste evenement dus aan kop met 6 punten.

Tussenstand na event 1:team canada van de crossfit invitational

 1. 6 punten: team Canada
 2. 4 punten: team Australië
 3. 2 punten: team USA
 4. 0 punten: team Europa

Event 2

Het tweede event was de 1 rep max snatch, één man en één vrouw krijgen drie pogingen om een zo hoog mogelijke snatch uit te voeren. De gewichten worden per team bij elkaar op gerekend en het team met de hoogste punten wint dit event.

Froning blonk uit met een snatch van 305 lb, dat 40 lb. hoger was dan de snatch van concurrent Parker. Bij de vrouwen ging het vooral tussen Letendre en Webb, waarbij Webb een snatch haalde van 195 lb. tegenover een snatch van 192 lb. van Letendre.

Tussenstand na event 2: team australie van de crossfit invitational

 1. 8 punten: team Canada
 2. 5 punten: team USA
 3. 5 punten: Australia
 4. 0 punten: team Europa

Event 3

Het derde event was de 1 rep max clean & jerk. Hierbij volgen dezelfde regels als bij de 1 rep max snatch, alleen dan met de twee andere deelnemers van het team.

Leblanc-Bazinet blonk uit met een clean & jerk van 238 lb tegenover een wat minder mooie power clean & jerk van Thorisdottir van 236 lb. Bij de mannen was het Tremblay die uitblonk met een hoogste gewicht van 365 lb. Totaal kwam team Canada op een gewicht van 603 lb en Europa op nummer twee met 577 lb.

Tussenstand na event 3:

 1. 11 punten: team Canada
 2. 6 punten: team USA
 3. 5 punten: team Australië
 4. 2 punten: team Europa

Event 4

Het vierde event bestond uit wat meer onderdelen:

 1. 12 synchronized muscle-ups (tegelijkertijd eindigen en beginnen)
 2. 30 calorie roei, partner houdt deadlift vast.
 3. 10 snatches om en om.
 4. Dit nog een keer, met een wissel bij de 30 calorie roei en het vasthouden van de deadlift.

Voor de vrouwen bestond het vasthouden van de deadlift uit 275 lb. en de snatch uit 135 lb. Voor de mannen bestond dit uit 405 lb. en 185 lb.

Thorisdottir en Briggs blonken uit op het roei-deadlift gedeelte waardoor Europa dit event won, gevolgd door USA, Canada en Australïe.

Tussenstand na event 4: team europa van de crossfit invitational

 1. 13 punten: team Canada
 2. 10 punten: team USA
 3. 8 punten: team Europa
 4. 5 punten: team Australië

Event 5

Het laatste event bestond uit vier onderdelen:

 1. 120 ft. handstand walk
 2. 120 ft. 950 lb. tire flip
 3. Touwklimmen zonder behulp van de benen (iedere atleet tweemaal)
 4. 120 ft. worm lunges

De strijd ging nu tussen USA, Canada en zelfs Europa had nog een kans. Het laatste event was vooral gebaseerd om samenwerking. Als er iemand stopte met de handstand walk moest het hele team stoppen. De tire flips moesten per twee personen worden gedaan en de worm lunges werden gezamenlijk gedaan. Team USA won event 5 met een tijd van 6:12, Europa eindigde nog net als tweede met een tijd van 7:43.17 tegenover Australië op de derde plek met een tijd van 7:43.71. Canada eindigde op de laatste plek.team usa van de crossfit invitational

Dit zorgde ervoor dat team USA de Reebok CrossFit Invitational 2014 won met 16 punten tegenover team Canada, met 13 punten. Team Europa volgt op de derde plek met 12 punten en Australië eindigt op de laatste plek met 7 punten.

 

Kijk hier de hele competitie nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *