Roeier

Beeld: Kyle Kranz via Unsplash

Veel mensen trainen thuis zonder hulpmiddelen of apparaten. Toch zijn er juist een hoop fitness toestellen voor thuis die jou kunnen helpen om snellere en betere resultaten te behalen. Met een fitness apparaat voor thuis heb je geen sportschoolabonnement meer nodig en kan je trainen wanneer jij maar wilt. Wij hebben onze 5 favorieten voor jou op een rijtje gezet.

Loopband voor conditie

De loopband is een uitstekende keuze als jij wilt werken aan je uithoudingsvermogen en tegelijkertijd veel calorieën wilt verbranden. Je kunt de loopband zelf instellen, waardoor je zowel kunt hardlopen, joggen en wandelen in een tempo dat bij je past. Door een loopband in je huis neer te zetten ben je niet langer afhankelijk van het weer of de openingstijden van de sportschool. Je traint gewoon wanneer jij dat zelf wilt. Een loopband heeft nog een aantal voordelen ten opzichte van buiten lopen. Zo is het hardlopen op een loopband minder belastend voor je spieren en gewrichten door het dempingssysteem en kun je hardlopen zonder afleidingen, zoals stoplichten, auto’s en fietsers.

Cardio op de crosstrainer

Met een crosstrainer train je jouw hele lichaam, waardoor het een ideaal fitnessapparaat voor in huis is. Het cardio apparaat zorgt ervoor dat je een voortschuivende beweging maakt waarbij je zowel je benen als je armen gebruikt.

Wat prettig is aan de crosstrainer, is dat de beweging niet belastend is in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen. Ook met zwakkere spieren en gewrichten kun je prima trainer op de crosstrainer. Op deze apparaten kun je tijdens het trainen een filmpje of serie kijken terwijl je calorieën aan het verbranden bent.

Multifunctionele hometrainer

Als jij niet gek bent op de crosstrainer is een hometrainer een goede aanschaf. Ook dit apparaat is niet belastend voor je spieren en gewrichten en biedt een laagdrempelige manier om aan de conditie te werken. Op de hometrainer fiets je op jouw eigen tempo. Doordat je alleen je onderlichaam traint verbrand je wel wat minder calorieën dan tijdens het sporten op de crosstrainer of een loopband.

Zweten op een roeiapparaat

Als je echt wilt werken aan je conditie en kracht is een roeiapparaat het juiste fitnessapparaat voor jouw thuistraining. Met een roeitrainer train je jouw hele lichaam doordat de workout een gelijke inspanning vraagt van je boven- en onderlichaam. Het is een intensieve total body workout waarbij je veel calorieën verbrandt en het nodige vraagt van je spieren. Wat ook prettig is aan een roeiapparaat, is dat je weinig kans loopt op blessures wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld een loopband of buiten sporten. Zorg altijd voor een goede warming-up voordat je fanatiek aan de slag gaat om sportblessures te voorkomen.

Snel in vorm met een trilplaat

Trilplaten groeien snel in populariteit en dat is niet voor niets. Door te sporten met een trilplaat voer je jouw fitness-oefeningen extra efficiënt uit waardoor je snel en goed in vorm raakt. Doordat de trillingen je lichaam uit balans brengen ben je heel te tijd bezig om die balans te herstellen als je op de trilplaat staat. Hierdoor wordt je lichaam niet alleen sterker, maar verbetert ook je balans.

Nog een voordeel van het gebruik van een trilplaat is dat de bloedsomloop verbeterd en je spieren gestimuleerd worden. Fijn als je vaak koude handen en voeten hebt! Je gebruikt de trilplaat als een aanvullende tool op jouw training, bijvoorbeeld in combinatie met een van de eerdergenoemde apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *