Hieronder wordt er antwoord gegeven op tien veel gestelde vragen over CrossFit.

  1. Wat is CrossFit?

CrossFit is een manier van fitness waarbij de nadruk wordt gelegd op constant gevarieerde (functionele) bewegingen die in een hoge intensiteit worden uitgevoerd.

  1. Voor wie is CrossFit bedoeld?

CrossFit is voor iedereen bedoeld! CrossFit kan op verschillende niveaus gedaan worden, jong, oud, man, vrouw, sporter en niet-sporter.

  1. Is CrossFit een goed programma om mee af te vallen?

CrossFit is een ideale manier van beweging om mee af te vallen. CrossFit in combinatie met een goed dieet zorgt voor uitstekende resultaten.

  1. Hoe begin ik aan CrossFit?

Zoek een CrossFit box in de buurt en meld je aan voor een proefles! Hierdoor leer je de sport kennen en krijg je een goed beeld van de manier van trainen die er binnen CrossFit gebruikt wordt.

  1. Ik heb nog nooit fanatiek gesport, is CrossFit wat voor mij?

Ja! CrossFit is bedoeld voor iedereen en wordt aangepast aan ieder zijn niveau!

  1. Kan ik naast mijn gewone sport, ook CrossFit doen?

CrossFit kan een erg goede aanvulling zijn op je andere sport. Met CrossFit wordt er gewerkt aan kracht, snelheid, explosiviteit, uithoudingsvermogen etc. Dit kan alleen maar voordeel brengen aan de sport die er al beoefend wordt.

  1. Wat is de WOD precies?

De WOD staat voor Workout of the Day. Dit is een korte, maar vooral erg intensieve manier van trainen. De WOD is elke dag anders.

  1. Ik wil breed worden, is CrossFit wat voor mij?

Het doel van CrossFit is niet groot en breed worden, toch kun je in combinatie met goede voeding aan een mooi en breed fysiek werken. Is je voornaamste doel van trainen breed worden dan is bodybuilding toch meer iets voor jou.

  1. Wat kan ik verwachten bij mijn eerste CrossFit training?

Tijdens de eerste CrossFit training zult u de sport leren kennen en op eigen niveau, meedoen aan de WOD.

10.  Wat is er anders aan een CrossFit box in vergelijking met een reguliere sportschool?

In een CrossFit box wordt er voornamelijk gezamenlijk getraind, dit zorgt voor een hechte community binnen de box. In een reguliere sportschool wordt er vaak met vaste schema’s gewerkt, in een CrossFit box is er de WOD.

 

Mocht u na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag hebben over CrossFit, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *