Opstaan, wakker worden, klaar maken voor de sportschool, er naartoe gaan, sporten, thuis komen en klaar maken voor de rest van de dag. Dit is hoe voor veel mensen de ochtenden eruit zien. Veel geren en gevlieg, zeker als je op tijd op je werk moet zijn en toch even de tijd wil nemen om te sporten. Maar wie zegt dat je altijd naar een sportschool moet om fit te worden?

Je kan namelijk ook heel goed fit worden vanuit huis. hoe je dit doet? Dat is voor iedereen anders en daar lees je meer over in dit artikel. Houd meer tijd over en blijf fit vanuit je comfortabele huis.

Nadelen van de sportschool

Veel mensen zijn dagelijks te vinden in de sportschool. Of het nu een moetje is, of om af te vallen, of om gewoon fit te blijven, er moet elke dag weer tijd voor vrijgemaakt worden en er moet elke dag weer naartoe gereden worden. dit alles bij elkaar neemt op zichzelf al veel tijd in beslag. Dan moet je nog sporten en weer naar huis en je weer fris maken voor de rest van de dag. Dat is een hele hoop gedoe.

Tevens is een sportschool niet goedkoop. Ook al kost een abonnement 10 euro per maand, dat is alsnog 120 euro per jaar wat je kwijt bent aan de sportschool. Als je dan al jaren een pasje hebt ben je duizenden euro’s kwijt. Als je er elke dag naartoe gaat, haal je dit geld er makkelijk uit. Maar niet veel mensen gaan 7 dagen per week naar de sportschool. Dan is een fitness apparaat in huis halen een stuk voordeliger en makkelijker.

Daarnaast heb je geen last van loerende mensen. Je kent het misschien wel, je bent lekker bezig met gewichten of op een apparaat en je voelt de ogen van veel andere mensen branden in je nek. Dat maakt het sporten niet alleen minder leuk, maar ook ongemakkelijk. Wanneer je thuis sport heb je hier geen last van. Tevens kijkt niemand je raar aan als je gebruik maakt van sportsupplementen die je niet helemaal begrijpt.

Fit worden vanuit huis met de beste hometrainer

Onder mensen die graag willen afvallen, maar niet nagekeken willen worden in een sportschool, zijn hometrainers al erg populair. Ook mensen die fit en mobiel willen blijven zweren er bij. De hype komt nu ook op bij mensen die normaal gesproken tijd maken om naar de sportschool te gaan. 

Hoewel dit in eerste instantie een wat grotere uitgave is, heb je er enorm veel profijt van. Je bent immers thuis, dus heb je minder reistijd. Tevens kijkt niemand je raar aan en kan je sporten wanneer je maar wil. Maar niet elke hometrainer is geschikt voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je op een aantal punten let.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hometrainer?

Als je een hometrainer koopt, moet je uiteraard wel de juiste in huis halen. Dit is beter voor je gezondheid en je prestaties. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste hometrainer in huis haalt? Let goed op of je de hometrainer kan instellen op je lengte. Kan het zadel omhoog? Kan je het zadel ook naar achteren bewegen en kunnen de trappers anders ingesteld worden? als je ja kan antwoorden op deze vragen, dan is het een geschikte hometrainer voor langere en kortere mensen.

Ook is het belangrijk dat je kijkt of de hometrainer makkelijk weg te bergen is. Als je een kleine woning hebt, is het fijner om hem goed weg te kunnen bergen zodat je er geen last van hebt. En als je hem wel laat staan, wil je er natuurlijk ook geen last van hebben. Een smalle, misschien zelfs opvouwbare hometrainer is dus beter geschikt voor kleinere woningen.

Als je wil afvallen of professioneel wil trainen is het belangrijk om ook op het draag gewicht te letten. Hoe meer gewicht de hometrainer kan dragen, hoe zwaarder je kan trainen en hoe harder je kan trainen. Op deze manier haal je je fitness goals en gewicht goals makkelijker en beter. Het laatste punt wat belangrijk is, is de ergonomie. Een fitnessapparaat moet bijdragen aan je gezondheid en prestaties. Een ergonomische hometrainer is dan ook beter voor je gewrichten en lichaam, maar ook voor je resultaten. Let dus op de stand van je rug als je op de hometrainer zit en de hoek van je knieën. Zo blijf je gezond en fit en kan je makkelijk vanuit huis een goede training samenstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *