Rich Froning, wie kent hem niet. Deze man heeft niet voor niets al vier keer de CrossFit Games op een rij gewonnen. Hij traint natuurlijk extreem veel, en dit vereist ook herstel. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in de manier waarop Froning hersteld van zijn zware trainingen.

Bekijk dit artikel om te zien wie Rich Froning is!

Zoals je misschien al wist traint Rich Froning meerdere keren op een dag om op zijn hoge niveau te blijven. Dit zorgt ervoor dat zijn lichaam extreem belast wordt. Om hiervan te herstellen maakt Rich gebruik van een aantal methoden:

Rich froning aan het trainen

IJsbad

Rich neemt af en toe een ijsbad als hij denkt dat zijn lichaam dit nodig heeft. Dit doet hij niet volgens een schema of met regelmaat.

Massage

De Games winnaar maakt gebruik van massages voor zijn lichaam. Dit zorgt voor het losmaken van knopen en verklevingen in de spieren waardoor het bloed beter kan circuleren. Dit kan ook met een foam roller gedaan worden.

Chiropractor

Froning wordt minimaal één keer per week behandeld door een chiropractor, zodat zijn lichaam optimaal kan blijven functioneren.

Slaap

Rich Froning heeft aangegeven dat hij elke nacht 8 tot 10 uur slaap heeft. Hij slaapt niet op vaste tijden, ook is hij geen ochtendmens en traint daarom dus vaak ’s avonds laat nog.

Supplementen

Eiwitten

Froning maakt dagelijks gebruik van Syntha-6 van BSN Nutrition om voldoende eiwitten binnen te krijgen.amino x van bsn nutrition

Amino’s

Naast eiwitten neemt hij ook Amino X van BSN Nutrition. Dit neemt hij soms wel 3 tot 4 keer op een dag.

I drink Amino X like it’s candy all day. Aldus, Froning.

Creatine

Af en toe maakt Froning ook nog gebruik van Cellmass creatine als hij denkt dat zijn lichaam dit kan gebruiken.

rich froning

rich froning op de airdyneActive recovery

Rich is een fan van active recovery. Voor hem is dit een training zonder structuur, het kan van alles zijn. Het doel hiervan is om het lichaam te laten bewegen en ondertussen ook gezellig met met vrienden te zijn.

Try to have fun on an active recovery, aldus Rich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *