Welke sport je ook doet: als je je wilt laten inspireren door de grootste atleten op aarde, moet je je volledig kunnen verplaatsen in hun levenswijze. En als we het hebben over een atleet die volledig voor zijn sport leeft en mede daarom het allerhoogste niveau heeft weten te bereiken, dan gaat het natuurlijk over Cristiano Ronaldo. De Portugees wordt tot de allergrootste voetballers ooit gerekend en zijn discipline is dan ook ongekend.

Of je nou van voetbal houdt of niet, Cristiano Ronaldo zal je ongetwijfeld kennen. De Portugese voetballer staat al jaren aan de top en vecht jaar in, jaar uit, een verbeten strijd met Lionel Messi uit om te bepalen wie de beste voetballer van de wereld is. Messi is een natuurtalent, geboren met een subliem balgevoel. Ronaldo, hoewel uiteraard een begenadigd voetballer, moet het van zijn werklust, discipline en levenswijze hebben. Spelers die met Ronaldo hebben samengewerkt roemen zijn fanatisme en trainers bewonderen hoe hij op-en-top professioneel is. Daardoor is Ronaldo niet alleen een voorbeeld voor voetballers, maar voor sporters in het algemeen. Zijn levenswijze is een voorbeeld van hoe je het allerhoogste kan bereiken als je je op alle details focust. En onderdeel van die levenswijze en die details, is het dieet.

Zijn dieet

Met een vetpercentage van slechts 7% en een spiermassa van meer dan 50% is een gebalanceerd dieet ongelofelijk belangrijk voor de voetballer. Ronaldo heeft een eigen chef-kok, en is ook regelmatig actief op Instagram, en op basis van die twee facetten kunnen we opmaken wat de superster het liefst eet. Hij eet ongeveer zes maaltijden per dag, met afwisselend eten. Uiteraard worden zoete snacks, alcohol, sigaretten en verzadigde vetten tot een minimum beperkt.

Vruchtensap, zoals peer-, appel- of ananassap, staat hoog op het lijstje van Ronaldo, met name bij het ontbijt. Tijdens de lunch eet Ronaldo graag vis, met name goudbrasem, zwaardvis of zeebaars, volgens zijn chef-kok. Ook calamares, tonijn of zelfs sardientjes op brood: zo lang het vetarm is en vol goede eiwitten, eet de voetballer het. Het favoriete visgerecht van Ronaldo is een Portugese maaltijd: Bacalhau à Brás is een gerecht met kabeljauw, ui, ei en aardappel.

Als Ronaldo geen vis eet, is het steak met avocado of kip met broccoli – weer die broodnodige eiwitten om te presteren. Afwisseling is het belangrijkste voor de speler, vandaar dat hij zijn eigen personeel heeft die hem daarbij helpt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My food!!!!!!!!!?

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Zijn prestaties

Het dieet van Ronaldo heeft er mede voor gezorgd dat hij zo een grote voetballer is. Momenteel speelt hij bij Juventus, dat sinds de komst van de Portugees een absolute kwaliteitsimpuls heeft gekregen. De quoteringen bij sportweddenschappen op Betway zijn na zijn komst ten voordele van Juventus veranderd. Juventus is een van de absolute kanshebbers om de Champions League te winnen, getuige de odds van 12/1 (op 03 december).

Maar ook al voordat hij bij Juventus speelde, was Ronaldo een superster. Bij Real Madrid en Manchester United won hij de beker, het kampioenschap en de Champions League, hij won het EK met het Portugees elftal en als individu viel hij meerdere malen in de prijzen, waaronder als Wereldvoetballer van het Jaar en Beste Speler van Europa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I was missing my home food!!

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Naast het veld

Maar ook naast het veld is Cristiano Ronaldo een groot man. Hij is een weldoener: in Portugal heeft hij verschillende ziekenhuizen en sportcentra geopend. Daarnaast heeft hij tegen de trend in geen tatoeages, zodat hij bloed kan donoren voor mensen die dat nodig hebben. Ook is Ronaldo, hoewel hij het geld met al zijn sponsorcontracten zoals bij Nike niet meer nodig zal hebben, een succesvol zakenman: zo heeft hij een eigen parfum op de markt gebracht.

Zoals je ziet, zijn het niet alleen de sportieve prestaties van Ronaldo die voorbeeldig zijn. Naastenliefde, het delen van zijn geld en het verder denken dan alleen een voetballoopbaan sieren wat sommige de beste voetballer aller tijden noemen. Maar als je alleen al op een klein gebied op de Portugees wil lijken, volg dan zijn dieet, en wie weet word jij de beste atleet in jouw sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *