Mealpreppen heeft vele voordelen. Je brengt minder tijd door in de keuken, eet gezonder en bespaart ook nog eens geld. Door jouw maaltijden goed voor te bereiden hoef je niet iedere dag voor lange tijd de keuken in te duiken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. 

Wat is mealpreppen precies?

Met mealpreppen maak je in een paar uur tijd een groot aantal maaltijden klaar die je vervolgens invriest in de vrieskast of alvast klaarzet in de koelkast voor de komende paar dagen. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld de zondagavond om maaltijden klaar te maken voor de volgende week. Hierdoor maak je jouw leven een stuk gemakkelijker. Na een drukke dag hoef je niet na te denken over wat je gaat eten, naar de supermarkt én een maaltijd klaar te maken. Jij pakt een maaltijd uit de vriezer, ontdooit deze en kunt binnen een paar minuten aan tafel.

Gezond weekmenu

Voordat je aan de slag gaat bepaal je een gezond weekmenu. Pak je favoriete food blogs erbij, sla wat kookboeken open en maak een lijstje van een aantal gerechten waarmee jij een hele week vooruit komt. Om tijd te besparen en niet dagelijks naar de supermarkt te hoeven, valt het aan te raden om ook je ontbijt, lunch en snacks van tevoren te plannen. Vervolgens maak je een boodschappenlijstje en schrijf je alle maaltijden voor volgende week alvast uit op papier of in de notitie app van je smartphone. Je kunt bij het samenstellen van de maaltijden ook goed letten op je totale inname van macro’s zoals eiwitten, micro’s en calorieën op een dag.

Gezond eten met weinig moeite

Na een lange dag is de kans groot dat jouw wilskracht een stuk verminderd is. Gestoomde broccoli is dan niet het eerste dat in je opkomt als je moet bedenken wat je wilt gaan eten. Je bent sneller geneigd om te kiezen voor ongezond eten of iets te bestellen. Door te mealpreppen weet je dat er een gezonde maaltijd op je staat te wachten. Hierdoor kost het minder moeite om gezond te eten. Door te kiezen voor een gezonde maaltijd, voel je je een stuk beter na het eten dan wanneer je net een pizza weg hebt zitten werken. 

Veel geld besparen

Veel mensen zijn van mening dat gezond eten duur is, maar niets is minder waar. Door mealpreppen kun je voordeliger inkopen doordat je voordeelverpakkingen koopt en optimaal gebruik maakt van de aanbiedingen in de supermarkt. Ook ben je minder snel geneigd om buiten de deur te eten, wat je toch al snel €15,- per keer bespaart. Doordat je minder vaak in de supermarkt komt, word je minder snel in de verleiding gebracht. Het Nibud heeft een praktisch overzicht gemaakt van de kosten voor voeding per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *