Veel mensen zijn van mening dat ze wat meer zouden moeten sporten. Toch blijkt het vaak moeilijk om de motivatie te vinden om te bewegen en deze goede gewoonte ook vast te houden. Wij hebben # handige tips waarmee je jezelf kunt motiveren om te gaan sporten!

Maak er een gewoonte van

Het is belangrijk dat sporten in jouw systeem komt. Als je niet zo hoeft na te denken of je wel of niet gaat, is de kans ook klein dat jij bij het minste of geringste de handdoek in de ring gooit. Prik vaste dagen en tijden om te gaan sporten en houd je aan deze planning. Jij laat je door niets of niemand van de wijs brengen. Komt er een leuk feestje op je pad? Dan neem jij de uitnodiging gewoon aan, maar kom je wel pas na het sporten.

Begin klein

Je bent niet van de ene op de andere dag in topconditie. Geef je lichaam de kans om te wennen door klein te beginnen. Je gaat zien dat je in sprongen vooruitgaat en veel progressie kunt boeken wanneer je jouw lichaam niet overbelast. Fit worden is een proces dat tijd nodig heeft. Een uitstekende manier om motivatie te vinden op het moment dat je het moeilijk hebt, is door fitness-documentaires te kijken. Consumentengegevens verstrekt door latenightstreaming.com laat zien dat de populariteit van fitness-documentaires de afgelopen jaren sterk is toegenomen, doordat steeds meer mensen vanuit thuis sporten en zo inspiratie en motivatie opdoen.

Maak het leuk(er) voor jezelf


Niet iedereen vindt het even leuk om te gaan sporten. Het is allereerst belangrijk dat je kiest voor een sport die je wel ligt en wat je met plezier doet. Zo kan sociaal contact het sporten leuker maken. Kies in dit geval voor een teamsport als hockey, volleybal, voetbal of tennis. Ben jij meer een solo sporter? Dan kan je het leuker maken in de sportschool door jezelf uit te dagen met een trainingsapp of door naar je favoriete podcast, audioboek of muziek te luisteren op je telefoon. 

Track je vooruitgang

Hoe langer je het sporten vol houdt, hoe groter de kans is dat je het steeds leuker gaat vinden. Je spieren groeien, waardoor je zwaarder kunt trainen. Ook je uithoudingsvermogen gaat vooruit. Dit maakt het bewegen een stuk plezieriger. Er zijn verschillende manieren om je vooruitgang bij te houden. Kijk bijvoorbeeld iedere week hoe ver of hard jij kunt rennen voordat je moet pauzeren, hoeveel reps je doet in de sportschool of hoeveel keer je jezelf kunt opdrukken. Ook kun je trainen met een hartslagmeter.

Waarom wil je sporten?

Ten slotte helpt het goed om jouw motivatie op te schrijven en hier af en toe eens een blik op te werpen als je het moeilijk hebt. Wil je bijvoorbeeld sterker worden? Slanker worden en beter in je vel komen te zitten? Of is sporten een goede manier om stoom af te blazen? Zie het sporten als een investering in jouw lichaam en geest. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *