CrossFit is bedacht door Greg Glassman (voormalig gymnast) en Lauren Jenai. Het werd in de wereld gebracht als een fysieke bewegingssport, maar ook als een competitieve sport. Glassman en Jenai begonnen met het aanbieden van workouts via het internet, vooral politiemensen zagen dit als een goede manier om fit te worden voor het zo goed mogelijk blijven functioneren van hun beroep. Later werd dit uitgebreid tot CrossFit. De eerste CrossFit box werd geopend in 1996 in Santa Cruz, Californië. Het concept is enorm gegroeid tot wel duizenden CrossFit boxen wereldwijd.

‘’Your ability to move large loads, longe distances, quickly, in the broadest variety of domains is fitness’~Coach Greg Glassman, CrossFit Founder and CEO 

In 2000 is het bedrijf CrossFit Inc. opgericht door Glassman en Jenai, momenteel heeft Glassman het bezit over alle aandelen. CrossFit Inc. maakt gebruik van affiliaties, in 2012 waren er al 5.000 affiliaties van CrossFit, momenteel zijn dit er zelfs meer dan 10.000, en groeiende! Om een officiële CrossFit affiliatie te worden moet je een 1.000 dollar weekend seminar bijwonen, verder moet er een essay worden geschreven over waarom je CrossFit affiliatie wil worden en wat het doel ervan is etc. Hiernaast vereist het nog een jaarlijkse vergoeding van 3.000 dollar.

Fitness in 100 woorden:

Eet vlees en groenten, noten en zaden, wat fruit, weinig zetmeel en geen suiker. Houd hoeveelheden aan die de training ondersteunen, maar geen vet aanzetten.

Beoefen en train de grote lifts: deadlift, clean, squat, clean & jerk en snatch.

Hiernaast, heb controle over de basisprincipes van gymnastiek: optrekken, dippen, touwklimmen, opdrukken, sit-ups, handstand, pirouettes, salto’s, spagaat en statische houdingen. Fiets, ren, zwem, roei, etc. snel en zwaar.

Meng deze elementen vijf a zes dagen per week in zoveel mogelijk combinaties en patronen als je kunt bedenken. Routine is de vijand. Houd trainingen kort en intens.

Leer en speel regelmatige nieuwe sporten.

~Coach Greg Glassman, CrossFit Founder and CEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *