Vrijwel iedereen heeft een ander beeld van de ideale vakantie. De een gaat bij voorkeur wildkamperen, de ander spendeert zijn tijd liever in een all-inclusive resort. Ook op je vakantie zelf sta je voor verschillende keuzes: pak je er een drankje bij of ga je toch nog even sporten? Als je voor de laatste optie kiest, moet je hier voor je vakantie al even over nadenken. Want wat moet je nu allemaal meenemen als je wilt sporten op vakantie?

Een sportzonnebril (op sterkte)

Sporten met een zonnetje erbij, daar wordt vrijwel iedereen blij van. Het enige wat soms tegenzit, is dat de zon je kan verblinden. Een sportzonnebril biedt dan uitkomst. De bril sluit goed aan om je hoofd, heeft UV-bescherming én is op sterkte verkrijgbaar. Een sportzonnebril zet je op tijdens het hardlopen, wielrennen, skiën, snowboarden en meer. Multifunctioneel dus! Deze zonnebril is online te bestellen bij verschillende opticiens.

Een yoga-mat

Je ziet tegenwoordig iedereen er op sporten: yoga-matten. Niet zo gek, je kunt er namelijk talloze oefeningen op doen. Van grondoefeningen tot meditatie na het sporten, je kunt je lol niet op. Bovendien gooi je deze mat zowel binnen als buiten, zo op de grond. Geen excuusjes meer dus! Tip: kies voor een opvouwbare, lichtgewicht yoga-mat als je jouw koffer niet al te vol wilt stoppen.

Een springtouw

Een springtouw is het perfecte attribuut om je hele lichaam mee in shape te houden. Met een springtouw train je namelijk grote spiergroepen zoals je benen, schouders, armen en borst. Bovendien is het een efficiënte manier van sporten: tien minuutjes touwtje springen staat ongeveer gelijk aan twintig minuten hardlopen. Tip: het is niet erg als je nog geen pro bent in touwtjespringen, je kunt online veel filmpjes vinden waar de technieken eenvoudig worden uitgelegd.

Een fitness elastiek

Compact en licht van gewicht: een fitness elastiek. Dit sportartikel wordt ook wel een weerstandsband genoemd en is ideaal voor het uitvoeren van krachttraining. Met deze band kun je vooral veel oefeningen doen voor je benen en je schouders. Heb je recent een sportblessure gehad? Dan is een fitness elastiek zeker aan te raden. Je kunt met deze band de belasting van je spieren namelijk beter reguleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *