Gastblog door Toine Kloet van CrossFit Vlissingen

Het thema van deze week kwam naar boven dankzij een tussentijdse evaluatie van mijn push-up improvement plan uit mijn vorige Blog. Ik kan er kort over zijn: het gaat klote. Ik zit zeker 6 push-ups onder het aantal waar ik momenteel zou willen zijn; bij 22 push-ups kom ik simpelweg niet meer verder. Het ontbreekt me aan kracht, terwijl ik juist had verwacht dat dit schema me sterker zou maken. Nu ben ik wel een typische ongeduld en ieder mens is fysiek verschillend, maar ik raakte toch benieuwd om mijn achterstand uit te zoeken.

Na wat meer inlezen over het verbeteren van kracht en conditie, kon ik niet direct ernstige afwijkingen ontdekken tussen mijn wijze van trainen en de ideale trainingsschema’s. Hetgeen dat wel direct opvalt is de hoeveelheid rust die ik tussen trainingen pak. Omdat CrossFit zo verslavend is, zie ik iedereen om me heen steeds vaker trainen. Sinds kort heb ik een collega die in een andere gym ook traint, en we maken elkaar hierdoor alleen maar enthousiaster.

Zo kun je me momenteel al gemiddeld 4 keer per week bij CrossFit Vlissingen vinden. Daarnaast probeer ik nog 2 dagen in de week te hardlopen, en als er goede golven zijn gaat de surfplank op dak mee richting Domburg. Ik werk fulltime, en volg naast het werk nog een cursus. Ook ben ik vrij actief met videobewerking, probeer ik elke twee maanden wel een reisje te maken en prop ik er zeker maandelijks nog een weekendje chillen in Amsterdam tussen. Vrijwel elk weekend ga ik nog een avond op stap, en als binnenkort het nieuwe seizoen Game of Thrones begint, dan sluit ik mezelf waarschijnlijk achter de tv op. Je hoeft geen rocket scientist te zijn om te begrijpen dat minimaal 8 uur rust per dag, om voldoende te herstellen, er al snel bij in schiet.“Die slaap haal ik van het weekend wel weer in” zeg ik vaak tegen mezelf. Maar 50% baby aan het slapen op een balvan de tijd doe ik dat niet. Toen ik nog studeerde kon dat allemaal prima, maar nu breekt het me wel op. Ik drink doordeweeks geen alcohol en eet zo gevariëerd en gezond mogelijk, om mijn lichaam sterk te houden ten behoeve van het sporten. Ik gun mezelf echter niet de rust die ik nodig heb. Het klinkt alsof je een bouwvakker bent, die ’s nachts met een sloopkogel zijn overdag gebouwde muur omver slaat. Ik ontdekte dat ik niet de enige ben; 70% van de trainende mensen onderschat het belang van regelmaat en genoeg slaap. De vergelijking met baby’s is snel gemaakt: zij slapen de halve dag en groeien het snelst.

Ik zal moeten gaan overwegen welke hobby ik overboord gooi. Maak je niet ongerust, dat zal niet CrossFit of het schrijven van Blogs zijn. Dus, mede crossfitters: na het lezen van deze update snel die computer, tablet of smartphone uit, een half uurtje een boek lezen (er staat genoeg relevant leesvoer in de Box) en bijtijds naar bed!

Wil jij ook een gastblog schrijven? Lees hier meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *