rich froning doet farmer walksMisschien verbaast dit je, dat de meeste top crossfitters (atleten) geen extreem laag vetpercentage hebben. Ze hebben misschien wel mooie six packs, maar in vergelijking met professionele bodybuilders, die vetpercentage van rond de 5% hebben, hebben ze een hoog percentage. Kijk maar eens naar Rich Froning, hij is lean, een duidelijke six pack maar zijn lichaamsvetpercentage ligt zal waarschijnlijk rond de 8-10 % liggen. Dit interesseert hem waarschijnlijk ook vrij weinig.

Om goed te zijn in een sport moet je een hoog, functionerende stofwisseling hebben. Eten is hierbij erg belangrijk. Al dit eten maakt het moeilijk om een superlaag vetpercentage te krijgen en te behouden. Er zijn genoeg mensen die wel een extreem laag vetpercentage hebben, zoals net al genoemd bodybuilders, maar ook modellen. Maar hun doel is niet om goede prestaties te hebben, maar juist een mooi uiterlijk te krijgen.

Als je een extreem laag vetpercentage hebt gaat je lichaam de spieren als energiebron zien.De meeste crosfitters (atleten) hebben wat meer lichaamsvet tijdens de Open, hierna worden ze wat leaner voor de Regionals, waarna ze in hun comfortabele staat richting de Games gaan. Dit zal ongeveer tussen de 8 en 16 % zijn.

Voor een zichtbare six pack is een vetpercentage van rond de 15% vaak al genoeg. Om een super goede definitie van je buikspieren te zien, waarbij de obliques ook goed te zien zijn moet je eerder richting de 8 -10 % gaan. Dit maakt echter voor atleten niet veel uit. Als je kracht en spieren op wil bouwen is het niet noodzakelijk om als een bodybuilder te gaan eten en verschillende bulk en cut periodes te houden.

crossfit vrouw met six pack

In dit korte artikel willen we duidelijk maken dat het niet noodzakelijk is om een extreem laag vetpercentage te hebben als crosfitter. Ons doel is namelijk niet er uit te zien als een bodybuilder of model, maar juist om krachtig te zijn en goed functioneel te kunnen presteren! Tenzij jouw doel is om voor de podiums te staan om te laten zien hoe mooi je six pack is, is het niet belangrijk om voor een super laag vetpercentage te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *