Er zijn vele oefeningen, zowel met gewicht als zonder gewicht te trainen waarmee je spiermassa en kracht op zult bouwen. De meeste mensen zullen in de sportschool de traditionele oefeningen doen zoals de bench press (bankdrukken) en de bicep curl om de spieren te trainen die ze in de spiegel zien. We zullen hier drie oefeningen uitleggen die je misschien nog niet kent maar zeker is moet proberen.

Oefening 1: De Farmer Carry

Deze oefening is afkomstig uit Sterkste Man en wordt tegenwoordig steeds meer gedaan. Dit is niet voor niets. Deze old school oefening (lopen met gewicht in je handen) biedt vele voordelen. Je traint er namelijk je hele lichaam mee, met nadruk op de boven rug. Wil jij een sterk lichaam met een dikke en gespierde rug dan moet je de farmers walk zeker eens de kans geven. Probeer hem bijvoorbeeld uit in je sportschool met de zwaarste dumbbells die er zijn.

Oefening 2: De Front Squat

De front squat is een squat variatie met het gewicht niet op je rug/schouders maar vooraan ter hoogte van de borst en schouder. Deze squat brengt meer voordelen met zich mee dan de bekende back squat omdat je er een stuk mobieler voor moet zijn. Ook ga je met deze squat niet snel naar voren leunen. Omdat je niet naar voren leunt, en dieper squat zul je meer de voorkant van je onderlichaam trainen (de bovenbeenspieren / quadriceps). En wie wil er nou geen gespierde bovenbenen? Een andere oefening is de squat, lees hier de juiste squat techniek.

Oefening 3: Foam Rolling

Geen oefening om kracht en massa op te bouwen maar wel een handig hulpmiddel waardoor jij beter kunt bewegen en dus meer uit je andere kracht oefeningen kunt halen waardoor je dus beter kunt trainen en meer spiermassa aan kunt zetten. Foam rolling is een techniek om jezelf te masseren, het brengt vele voordelen met zich mee en het is aan te raden om af en toe eens wat oefeningen met de foam roller uit te voeren.

Succes met de oefeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *