Zoals bekend is CrossFit een enorme hype in de Verenigde Staten, sinds 2012 begint het ook in Nederland zijn populariteit te krijgen en stijgen het aantal CrossFit boxen hard. Tegenwoordig is er in elke stad, naast de reguliere sportscholen ook wel een CrossFit box te vinden. Er zijn in Nederland momenteel al meer dan tachtig CrossFit boxen, dit aantal is groeiende. Deze boxen zijn affiliatie van het officiële CrossFit merk.

De Lowlands Throwdown

Vanwege het groeiende aantal CrossFit boxen in Nederland en de populariteit van de Reebok CrossFit Games, wordt er sinds 2011 ook een competitie logo van het nederlandse crossfit competitie: lowlands throwdowngeorganiseerd, de Lowlands Throwdown. Deze competitie is elk jaar groter geworden en in 2014 werd deze georganiseerd in het grote omnisportcentrum in Apeldoorn. In deze competitie strijden deelnemers uit België, Nederland en Luxemburg voor de titel ”Fitste persoon van de lage landen”.

De LLTD bestaat uit twee onderdelen, het eerste onderdeel is de kwalificatie ronde. Deze ronde duurt twee dagen en de deelnemers die doorgaan moeten vervolgens twee weken later in de finale tegen elkaar strijden. De finale duurt net als de kwalificatie ronde, ook twee dagen. De competitie bestaat uit vier klassen: elite mannen, elite vrouwen, masters mannen (40+) en masters vrouwen (40+). De hoofdsponsor van de LLTD is net als bij de Games, Reebok.

CrossFit evenementen in Nederland 2015

Zie hieronder een lijst met CrossFit evenementen in Nederland en omgeving die reeds hebben plaatsgevonden. Als je iets verder scrollt zul je de toekomstige evenementen zien.

The Rotterdam Throwdown 2015rotterdam throwdown crossfit wedstrijd in nederland

In 2015 was de Rotterdam Throwdown een groot succes, de competitie werd gehouden in CrossFit Zevenhuizen en er deden mensen uit het hele land mee. Het doel was om de fitste van Nederland te vinden.

Bekijk hier ons complete bericht over the Rotterdam Throwdown

Battle of Gelderland 2015

Dit jaar was er ook weer een Battle of Gelderland, dit keer in CrossFit Nijmegen. Elke box uit Gelderland kon meedoen met deze CrossFit wedstrijd!

Bekijk hier ons complete bericht over de Battle of Gelderland.

Njoya leaugenjoya leauge

Een CrossFit team sportevenement van de BeNeLux. 144 Atleten die het in 24 teams opnemen tegen elkaar. Elk team bestaat uit 3 vrouwen en 3 mannen waarvan er tenminste één master is (40+).

Minimale vereisten zijn: Ground 2 overhead (61kg mannen en 43 kg vrouwen), handstand push ups, pistol squats, pull ups en ring dips.

Het programma zal er als volgt uit zien: drie workouts door middel van een knock-out fase, een halve finale en als laatst een finale.

Blijf hier op de hoogte van het evenement.

Toekomstige evenementen 2015

Zie hieronder een lijst met evenementen die dit jaar nog moeten plaatsvinden.

Helmond Throwdown 2015

Nadat de Helmond Throwdown eerst alleen voor eigen leden van CrossFit Helmond bedoeld was, wordt het nu een landelijk evenement. Het toernooi is in vier delen opgesplitst.

Voor meer info over dit toernooi kun je www.hellmondthrowdown.nl bezoeken.

Beach throwdown 2015beach throwdown

De Beach Throwdown, de ultieme fitness test op het strand! Een uniek toernooi dat op het strand van Zandvoort wordt georganiseerd. Wat vorig jaar een eendaags toernooi was wordt dit jaar een tweedaags toernooi! Er kunnen totaal 240 atleten me doen, een keer zo veel als vorig jaar! De finale van het toernooi is in buddypaar maar de qualifier is individueel!

Voor meer info over deze CrossFit competitie kun je www.beachthrowdown.nl in de gaten houden.

TIGLON Series 2015 tiglon series

TIGLON Series is een nieuwe CrossFit competitie dat alleen bedoeld is voor atleten die aangesloten zijn bij een CrossFit affiliate box. Denk jij dat je de beste atleet bent, gemeten over een serie wedstrijden? Dan kun je dit hier bewijzen!

De finale zal bestaan uit een drietal wedstrijden. Om hier aan mee te doen moet je eerst door de kwalificaties komen. De kwalificaties worden binnen eigen box uitgevoerd en bestaan uit een aantal WODs die binnen zo’n 3 uur gedaan moeten worden. De box zal deze tijdstippen zelf bepalen binnen de week van de kwalificaties.

Meer info over dit event vindt je op www.Tiglon.nl.

Walters Cup ThrowdownWalters Cup Throwdown

De Walters Cup Throwdown, georganiseerd door CrossFit Flames uit Amsterdam wordt gehouden in Breda bij het Chassé Theater. Check wodevents.eu/events/walters-cup-throwdown voor meer informatie.

Belgian Throwdownbelgian throwdown

Misschien niet in Nederland, maar wel dichtbij. Een groot CrossFit evenement in Brussel. Het speelt zich af in één van de grootste box van Europa. Klik hier voor meer info over de Belgian Throwdown.

The Antwerp Throwdown 2015the antwerp throwdown 2015

Dit jaar wordt er weer een Throwdown georganiseerd in Antwerpen. Voor meer info over dit grote evenement kun je het volledige bericht lezen.

The Amsterdam Throwdown 2o15crossfit wedstrijd nederland

Er is nog weinig info bekend over deze nieuwe Throwdown. Qualifiers zullen in eigen box gehouden worden en iedereen kan meedoen (dus niet alleen de boxen uit Amsterdam). Wel is er bekend dat er één competitie is en er dus geen losse competitie per leeftijdsgroep is.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *