Vanmorgen om 11.30 stond ik weer klaar om te crossfitten, na bijna een week niks gedaan te hebben onder andere door een cursus op mijn werk kon ik er vanmorgen weer tegenaan. Heerlijk 🙂 Ik heb de laatste tijd wat zeurende pijn in mijn onderrug aan 1 kant dus dat gaf ik aan. Ik moest op de grond gaan liggen op mijn rug en na wat trek en duwwerk aan mijn benen zei Bart onze trainer je staat weer recht, bekken stond een beetje scheef. Binnenkort maar eens naar de fysio.

Onze warming-up begon buiten, onder militair regime werden we warm gemaakt, joggen, hakken billen en knieën omhoog, nou ik was kapot. Medecrossfitster zei; ohhhhh mijn hemdje vliegt omhoog, nou ik zei liever je hemdje dan je buik want dat gevoel had ik 🙁 Ze moest keihard lachen, ik ook hahaha. Uiteindelijk kwamen we hijgend binnen, dit was een klein gedeelte van de warming-up, ik dacht OMG zit het er nog niet op. Slavendrijver!!! ( Grapje Bart, je bent lief haha, oeps heb geen zin in strafburpees ) Verder hebben we veel core oefeningen gedaan en veel geoefend op de front squat, blijf ik een moeilijke oefening vinden omdat ik nogal moeite heb met de squat. Maar oefening baart kunst dus ik blijf doorgaan. Daarna hebben we een leuke team WOD gedaan, 10 cal row, 20 front squat en 40 deadlift  in 10 minuten tijd. Wij meiden tegen de jongens, nou ze hadden het zwaar hoor die mannen, onderschat ons dames niet ;);)

Een tijdje geleden hebben we meegedaan met de Highland games, zoals beloofd zou ik er een stukje over schrijven. Wat was het een leuke dag, echt voor herhaling vatbaar. Het was wel erg regenachtig in de morgen en koud, dan sta je daar in je rokje te verkleumen heerlijk. Iedereen zag er erg leuk uit in de schotse rokken, wij meiden hadden geluk een dag voor tijd hadden we ze geleverd gekregen en tot overmaat van ramp waren ze allemaal te groot. Maar gelukkig bestaan er veiligheidsspelden dus alles is goed gekomen. We moesten zo snel mogelijk 4 stenen bovenop pallets zien te krijgen, hamerwerpen, boomstam werpen, steenwerpen enz. Er waren 3 damesteams, nou echt vergeleken bij sommigen waren wij poppetjes. Die andere 2 teams hadden vaker met zulke evenementen meegedaan, voor ons was alles nieuw. Tot grote verbazing kregen we veel hulp van beide teams, erg leuk.

11354631_10155529601205567_1653996352_o

Ik heb zo gelachen tijdens boomstam werpen, kregen we uitleg van de belgische vrouwelijke coach, MAAAARRRR ALLLEEEE ZEG JE MOET DIE PAAL VOELEN, DANS MET DIE PAAL, nou ga dan nog maar een serieus boomstam werpen. En touwtrekken was ook hilarisch, ik dacht dat gaan wij nooit winnen, als die belgische dames hun gewicht in de strijd gooien liggen wij al met ons neus in de modder. De eerste keer dus wel ja, kwam door onze sportschoenen. Boven verwachting kregen we hulp uit onverwachte hoek en stond iedereen schoenen te wisselen van het andere sterke damesteam. Kisten kregen we aan, nou we hebben ze volledig uitgeput met onze conditie en we wonnen. Uiteindelijk hadden we 2de plaats. YEAHHHHHHH!!! Onderschat ons niet, trots op ons. Uiteindelijk werd het einde van de dag mooi weer en zat iedereen in het zonnetje feest te vieren, kortom een leuke ervaring.
Mijn volgende uitdaging wordt de Men of steel run in Brouwersdam. Daar schrijf ik volgende keer een stukje over.

Groetjes Carla Viergever

Ook een gastblog schrijven? Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *