De Reebok nano 5.0 is al een paar weken gelanceerd. Deze kogelvrije opvolger van de nano 4.0 kun je kopen bij Reebok, je betaald er 125 euro voor. De schoen heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de 4.0 zoals het rubber, de zool en het nieuwe kevlar. Ik heb de schoenen nu nog maar een paar keer aangehad en ga er naar verloop van tijd wat meer feedback op geven. Het eerste pluspunt voor mij is dat ik ze er al een stuk mooier uit vindt zien dan de vorige nano’s. Lees hieronder verder.

Eerste indruk van de Reebok Nano 5.0 en presentatie bij Unscared CrossFit

Afgelopen week ben ik op de officiële BeNeLux lancering van de Nano 5.0 schoen geweest in Utrecht, bij Unscared CrossFit. Samen heb ik hier met nog zo’n 30-40 fanatieke crossfitters de nieuwe Nano mogen uittesten in een workout, om vervolgens een paar mee naar huis te nemen. Een super evenement georganiseerd door Jaap van Reebok, waar ook iemand aanwezig was uit de Verenigde Staten die betrokken was bij het ontwikkelen van de nieuwe schoen.

Koffie en een hapje stonden klaar waarna we later een presentatie kregen van Dan (één van de ontwikkelaars) over de evolutie van de nano-schoenen. Van de Nano 1, tot de CrossFit Compete en tot de nieuwste Nano 5. Dan was een aardige gast die met trots vertelde over de CrossFit schoenen.

Dan van Reebok vertelde ons over de ontwikkelingen van alle Reebok Nano’s, dat er meerdere schoenen zijn uitgetest en dat dit heeft geleid tot de eerste Nano en zo verder. Dat er later veel getest is met CrossFit atleten zelf om de schoen te ontwikkelen tot wat het nu is. Ook vertelde hij over de ”Rich Froning” shoe, de CrossFit Compete. Hij maakte ons duidelijk dat deze schoen niet geschikt is voor trainingen maar puur voor competities is bedoeld. Hierna belandde we bij de Nano 5.0. Hij liet ons zien wat er per schoen veranderd was. Zo liet hij zien dat de nano 5.0 een andere onderkant heeft gekregen en de inlogzool ook veranderd was, deze moet meer stabiliteit geven. Ook moet het rubber aan de onderkant een stuk steviger zijn dan die van de voorgangers, dit moet minder snel gaan slijten.

In mijn ogen zijn dit de belangrijkste veranderingen, deze werden duidelijk gemaakt door Dan van Reebok.

De WOD: Kevlar Bitch !

Na de presentatie hebben we met z’n alleen een WOD van 18 minuten gedaan op de nieuwe schoentjes. Deze WOD bestond uit 6 verschillende oefeningen, 1 minuut per oefening en 3 rondes lang. Dit was 18 minuten kapot gaan zonder rust. De oefeningen die we moesten doen zijn natuurlijk met opzet gekozen om de schoen op verschillende onderdelen uit te testen en ging als volgt:

  1. Shuttle run  (korte sprintjes)
  2. Toes 2 bar
  3. Pistol squats
  4. Wall ball
  5. Touw klimmen
  6. Hang (power) clean

We werden in teams ingedeeld en iedereen begon bij een andere oefening om na elke minuut door te draaien naar de volgende oefening. Na afloop konden we nog vragen stellen aan Dan en feedback geven over de schoen. Hier werd er ook verteld door Dan dat Reebok nu al bezig is met de Nano 6.0 en dat het niet de Best Shoe is maar wel de Best Shoe Available is. Dan vertelde ook dat het geen running shoe is, voor één mile was het nog te doen maar als je 5 mile gaat rennen raadde hij het aan om je hardloop schoenen aan te trekken.

Reebok Nano 5.0 VS Nike Metcon?

Er is ook nog over  Nike gepraat, die sinds kort ook een CrossFit schoen op de markt heeft gebracht, de Nike Metcon.  Het verschil tussen de Reebok Nano en de Nike Metcon was volgens Dan dat Reebok in samenwerking met atleten zoekt naar de perfecte schoen terwijl Nike een schoen maakt en vervolgens wacht op de atleten die naar hun toe komen. Zelf heb ik de Nike Metcon niet aangehad en kan hier dus ook niet over oordelen. Wat lees ik er veel positieve verhalen over, misschien dat ik ze ook nog eens ga halen om ze uit te testen!

Bekijk hier nog wat foto’s van het event bij Unscared CrossFit in Utrecht.

De maat van de schoen

Als je van plan bent om de schoenen te kopen en niet precies weet welke maat je moet halen. Voor mij was het dezelfde maat als de 3.0 en lifters plus en een half maatje groter als de 4.0.

Tot nu toe

Ik heb de schoen nog te weinig aangehad om er goede conclusies over te geven maar wat ik wel kan zeggen dat de schoen zeker bevalt. Hij zit goed en stevig om je voeten (wat ik bij de nano 4.0 minder vond). Ook was tijdens de WOD bij Unscared goed te merken dat ze erg stabiel aanvoelden tijdens de pistol squats, squat cleans en wall balls.

De komende weken ga ik er op trainen om er vervolgens wat meer feedback over te kunnen geven.

Nadelen tot nu toe

De schoen kopen?

De nieuwe schoenen kosten 125 euro, je kunt ze in verschillende kleuren verkrijgen. Hiernaast kun je ook je eigen nano creëren door hem te customizen. Hier betaal je wel wat meer voor (35 euro meer) en ook de levertijd is wat langer. Deze kun je ook niet terugsturen, zorg er dus voor dat je de goede maat weet voordat je dit doet. Om direct naar de nieuwe Reeboks te gaan kun je hier klikken of hieronder op de banner.

reebok crossfit nano 5.0 banner

Bekijk hieronder een introductievideo voor de Reebok CrossFit Nano 5.0 in samenwerking met Camille Leblanc-Bazinet:

https://www.youtube.com/watch?v=1QRNWoecX_A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *