CrossFit is een erg gevarieerde manier van training waarin meerdere elementen uit verschillende manieren van trainen in voor komen. De bedoeling van CrossFit is niet om uit te blinken in één sport, zoals bijvoorbeeld zwaar kunnen deadliften (powerliften). Het doel van CrossFit is een basis te hebben in meerdere sporten en een functioneel fysiek te krijgen.

Al verschilt het per box natuurlijk hoe er precies getraind wordt, bestaan de trainingen vooral uit de volgende aspecten: gewichtheffen, gymnastiek, kettlebell training, powerlifting, strongman en hiernaast nog vele andere aspecten die niet tot één bepaalde sport horen.

man demonstreert het crossfit onderdeel gewichtheffen

Gewichtheffen

Gewichtheffen is een krachtsport waarbij er op een aantal manieren zware halters vanaf de grond boven het hoofd worden gebracht. Gewichtheffen bestaat uit het trekken en stoten.

Gymnastiekman demonstreert het crossfit onderdeel gymnastiek

Gymnastiek is een naam voor alle sporten die een vorm van acrobatiek in zich hebben.  Kracht, coördinatie, balans, flexibiliteit zijn erg belangrijk in het gymnastiek.

 

foto van een van de crossfit onderdelen: kettlbellsKettlebell training

Kettlebells zijn gietijzeren gewichten die lijken op een kanonskogel met een handvat. Kettlebell training is afkomstig uit Rusland.

 

Powerliftingman demonstreert een crossfit onderdeel: deadlift

Powerlifting is een krachtsport die zich bezig houdt met de drie grote lifts; de squat, het bankdrukken en het dead liften. Het doel van de sport is het uitvoeren van deze drie oefeningen met een zo zwaar mogelijk gewicht.

 

Strongmanman demonstreert het crossfit onderdeel strongman

Strongman, of ook wel Sterkste Man genoemd is een krachtsport waarin de focus op kracht gelegd is. Het doel van strongman is zo sterk mogelijk worden.

 

Overigman demonstreert een overig crossfit onderdeel

Met overig bedoelen we oefeningen die tijdens CrossFit gebruikt worden, maar die niet gezamenlijk bij één sport behoren. Denk aan sprinten, roeien, sit-ups, springen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *